misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Petrovics Gabriella: Győzni akartam! Győzni az utolsó meccsig!

Magyar, juniorkorú lány még sosem nyert ökölvívó Európa-bajnokságot. Petrovics Gabriella még sosem indult Európa-bajnokságon. És hogy mi következik ebből? Természetesen az ország első junior Európa-bajnoki címe.


Az elmúlt évek 14 érme után a keszthelyi ifjúsági és junior leány ökölvívó Európa-bajnokságon megszületett végre az első magyar arany. A győztes Petrovicson kivül a csapat többi tagja is remekül bunyózott, egy arany, három ezüst és három bronz a termés. Érdekesség, hogy az érmek ilyen formán való megoszlása pontosan megegyezik a 30 évvel ezelőtti budapesti Eb magyar mérlegével!

- A torna előtt sokan csak egy zöldfülű újoncot láttak bennem, akinek arra lesz jó ez az alkalom, hogy átesik a tűzkeresztségen a nemzetközi mezőnyben. Én mint null kilométeres azonban győzni akartam, győzni az utolsó meccsig. Így is lett és nem tudom leírni a boldogságomat – mondta a sporttörténelmet író fiatal lány, a junior 66 kg-os súlycsoport győztese Petrovics Gabriella, más néven" Kira" a misportunk.com-nak. 

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó szövetség elnöke szerint a siker önmagáért beszél, és nagyon fontos mérföldkő azon az úton, melyen a női ökölvívás halad.

- Mióta felkerült az olimpiai műsorra a női box a világban nagyon erőteljesen fejlődik. Azért vállaltuk az Eb rendezését, hogy lendületet kapjanak a magyar lányok is és hogy 2020-ra már kikerüljön közülük néhány versenyző, akik olimpiai kvalifikációt szerezhetnek.



Kiss Norbi: Ez lesz életem versenye Tényleg együk azt, amit a harcosok?