misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Kiss Norbi: Ez lesz életem versenye

Saját megfogalmazása szerint "élete legfontosabb versenyére" készül Kiss Norbi, aki reméli: a negyed század után, szeptember 5-6-án a Hungaroringre visszatérő kamion EB igazi sikertörténet lesz és a Formula 1-hez hasonlóan, hosszú távon gyökeret ver Magyarországon és idővel igazi turisztikai vonzerőt jelent majd az országnak. 



Aki jegyet vásárol a nem mindennapi rendezvényre, azt megteheti személyesen a rendezvény főhősétől" is: a szurkolók Kiss Norbitól és csapatától, interneten, a www.kissnorbi.com oldalon keresztül, dedikált jegyeket szerezhetnek be, amivel ráadásul - autósport rajongók számára - felbecsülhetetlen értékű nyereményekre is lehet esélye bárkinek. 

Mint ismeretes, a kamion EB legnépszerűbb futamai, a nürburgringi és a Le mansi versenyek, minden más európai autósport rendezvénynél több érdeklődőt vonzanak. Igazi fesztivál hangulatú népünnepélyek, amelyek a hétvégenkénti négy, rendkívüli izgalmakat és meglepetéseket hordozó futamon és persze a hozzájuk tartozó időmérő edzéseken kívül, zenei, kulturális, közösségi szórakoztató rendezvényekkel is várják a látogatókat.

Szerencsére a hungaroringi verseny szervezői is ezt a koncepciót követik és Ákos szombat esti nagykoncertjén kívül is számos szórakoztató rendezvény színesíti a hungaroringi kamion EB-t.
 


Kiss Norbi mellett természetesen ott lesz, az egykori magyar kamionversenyző legenda, Krasznai János és számos hazai híresség is jelezte: mindkét napon a Hungaroringen drukkolja végig a négy futamot Saját bevallása szerint, a rendezvényen fellépő Kovács Ákos is úgy tervezi: napközben a pálya mellől drukkolja végig Norbi futamait.Szikora István ötszörös magyar bajnok nehézsúlyú bokszoló, Mike Tyson és Lennox Lewis egyetlen magyar ellenfele például úgy fogalmaz: 
- Kiss Norbi révén most olyanok vagyunk a kamionsportban, mint Papp László idején a bokszban, ránk figyel a világ és ha Norbinak sikerül újra megszerezni az EB címet, az egész Magyarország dicsősége, ezért döntöttem úgy, hogy minden más programomat félretéve, végig a helyszínen drukkolok majd Norbinak, Magyarországnak.

Hasonló véleményen van Gerencsér Csaba, Magyarország első világkupa győztes jet ski versenyzője és Európa bajnoka, aki szerint nagy szüksége van Magyarországnak egy igazán egyértelmű és átütő nemzetközi autósport sikerre. A világ egyik legjobbnak tartott jet ski versenyzője, személyesen Norbitól vette át dedikált jegyét.
- Szerény, fegyelmezett, céltudatos, mégis kedves, közvetlen és mosolygós fiatalembert ismertem meg Kiss Norbi személyében, akinek szeptember 5-6-i hungaroringi sikere, nagy lökést adhat a magyar autósportnak is - vélekedik a magyar jet ski sport örökös magyar bajnoka, aki szerint az elmúlt száz évben rendszeresen felbukkant egy-egy átütő autó és motorversenyző tehetség, de közülük senki sem tudta teljes mértékben kifutni magát. Gerencsér Csaba szerint ez a feladat most Kiss Norbira vár és persze azokra a szurkolókra, akiknek - szerinte - kutya kötelességük a hungaroringi betoncsík mellől, egy óriási és átütő pozitív energiagyűrűvel körbevéve a pályát Kiss Norbi mellett jelen lenni.

"Én ott leszek", jelentette ki a Magyar Jet Ski Szövetség alelnöke, aki szerint nem csak autó és motorsport rajongóinak, de most minden magyar sportbarátnak oda kell tennie magát Norbi sikerei mellé.

- Kiss Norbi újabb név azoknak a magyar sportolóknak a listáján, akik kitörölhetetlen és feledhetetlen dicsőséget hoztak hazájuknak és mivel a magyar autósport különösen közel áll a szívemhez, mindenképpen a helyszínen drukkolok majd annak, hogy hungaroringi győzelmével megint felkerülhessen egy magyar a nemzetközi motorsport elitjének dicsőségtáblájára - mondja Náksi Attila zenei dj, zenei producer, aki több, mint két évtizede naprakész követője a világ autósportjának.

Náksi Attila zenei dj, zenei producer több, mint két évtizede naprakész követője a világ autósportjának

 

- Új stílust és ismét nemzetközi minőséget hozott a magyar autósportba Kiss Norbi, akit eredményei és nyilatkozatai már ismeretlenül is rendkívül szimpatikussá tettek - mondja Weisz Viktor énekes, előadóművész, aki különösen fontosnak tartja, hogy egy olyan pénzigényes sportban, amilyen az autó és kamionversenyzés, mindenképpen Kiss Norbi szintű tehetségek kapjanak lehetőséget, hiszen csak így garantálható a jó befektetés. Viktor azt is bevallotta: különösen büszke volt akkor, amikor megtudta: Kiss Norbi a nemzetközi autósport szövetség múlt év végi, dohai díjkiosztóján rendezett játékos, de azért mégis komoly gokartversenyen, egy formula 1-es pilótát is maga mögé utasított.


-
Két dolog miatt szeretem nagyon a kamion EB-t: az egyik az, hogy Kiss Norbi mindig nyer, a másik az, hogy a többi autóversennyel ellentétben, ezeknél az óriásoknál még én is nyomon tudom követni, ki kicsoda a pályán - mondja mosolyogva Jáksó László rádiós személyiség és programozó matematikus. Az ismert viccmester szerint "a kamionverseny egy újabb olyan terület, ahol a magyarok a világ legjobbjai és erre nagyon-nagyon büszkék lehetünk."

Jáksó szerint a kamionverseny egy újabb olyan terület, ahol a magyarok a világ legjobbjai és erre nagyon-nagyon büszkék lehetünk. 

Mindeközben Kiss Norbi mentálisan és fizikálisan is gőzerővel készül arra, hogy hazai pályán is megmutassa, amit Európa legendás autóverseny ringjeiben már jól ismernek: a magyar virtust a kamionsportban.A szombathelyi születésű sportember eredményei, így hatszoros magyar bajnoki győzelme és 2014-es kamion EB győzelme mellett a hazai és nemzetközi sajtó azt is gyakran kiemeli, hogy Kiss Norbi a pályán kívül is példaértékű civil, jótékonysági tevékenységet folytat: önkéntese és kuratóriumi tagja a Macskaárvaház Alapítvány nevű állatvédő szervezetnek, amelynek tevékenységében - versenyidőszakon kívül - aktív részt vállal. 

Magyarországon ma még rendhagyó módon, a hungaroringi versenye előtti csütörtökön például jótékonysági vacsorát szervez az alapítvány érdekében, amely egyúttal lehetőséget ad rajongóinak arra is, hogy az egyébként mindig közvetlen és szerény fiatal sportemberrel egy jó célt támogató kellemes vacsora közben beszélgessenek. 

A Kiss Norbi csapatánál megvásárolható dedikált jegyekkel egyébként erre a vacsorára is meghívást lehet nyerni.

 



Döntő szettes győzelem után már csak egy pont kell az elődöntőhöz Petrovics Gabriella: Győzni akartam! Győzni az utolsó meccsig!