misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Benedek Tibor: Szinte hibátlanul játszottunk

Nem lesz címvédés Kazanyban, hiszen a magyar férfi vízilabda válogatott 8-7-re kikapott Olaszországtól, és nem jutott be az elődöntőbe. Pedig Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint nem volt jobb az olasz válogatott.

Lényegében az egész meccsen a magyar válogatott dominált – csak a végül az olaszok nyertek.  A találkozó elején, valamint a harmadik negyed közepén is két góllal vezetett a magyar csapat, de az olaszok rendre visszakapaszkodtak, a hajrában pedig jobban értékesítették a helyzeteiket.
    

- Szinte hibátlanul játszottunk, persze nem volt nagy a rizikó faktor, de amit csináltuk, azt tökéletesen csináltuk. Viszont az olaszok is... Ők sem kockáztattak semmit, bíztak az emberelőnyeikben. Talán így a legrosszabb kiesni, azt gondolom, ez a meccs megérdemelt volna egy ötméteres párbajt, s szerintem benne is volt" - mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy lelkileg egyik csapatnak sem tesz jót, ha kétszer is a negyed utolsó másodpercében kap gólt.

A csapatkapitány Varga Dániel szerint az olaszok jól építkeztek lelkileg abból, hogy kétszer is feljöttek kétgólos hátrányból, és a végén az emberelőnyöknél jobban összpontosítottak. Úgy véli, talán az a kis "plusz" hiányzott, ami ahhoz kell, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzésen meglegyen a siker. "Büszke vagyok a csapatra, mert végig egymásért küzdve hajtottunk" - mondta a három góllal zárt játékos, aki a folytatással kapcsolatban megjegyezte, ebből a mérkőzésből, a vereséget leszámítva, lehet építkezni, hiszen sok dolgot jól csinált az együttes.

A magyar válogatott - amely így biztosan nem szerez Kazanyban olimpiai indulási jogot - csütörtökön az 5-8. helyért, a szerb-amerikai negyeddöntő vesztesével találkozik.



Elképesztő okok miatt marad le Harcsa Zoltán és Bernáth István az ökölvívó Eb-ről Kontrecz Márk, a hónap ökölvívója: Az adrenalint jelenti a box!