misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Mr. Virtus az M1-en

 Mr. Virtus címmel december 13-án, szombaton 13.00 órától szerkeszti adásba a Magyar Televízió egyes csatornája a Dr. Hegedüs Csabáról szóló 52 perces portréfilmet.


 

Az Elek Sándor szerkesztő-rendező által jegyzett filmet az M1-en azoknak is érdemes végignézni, akik jól ismerik századik olimpiai bajnokunkat, és azoknak is, akik kevéssé… Az alkotók igyekeztek a világhírű sportoló és sportvezető pályafutásának és civil életének minél több dimenzióját bemutatni sok érdekes archív felvétel felhasználásával. A film megismerteti a nézőket egy kivételesen sikeres pályafutással, annak hétköznapjaival, gondjaival és ünnepeinek legfontosabb mérföldköveivel, helyszíneivel is.

A győzni akarás, az elhivatottság, a lehetetlennek tűnő feladatok megoldása, és a hazaszeretet tette Mr. Tust, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyzőt, majd minden idők egyik legsikeresebb szövetségi kapitányát és az 1992-től a hazai birkózás érdekeit messzemenően képviselő szövetségi elnököt Mr. Virtussá. A birkózás iránti szeretete és tenni akarása a nemzetközi sportdiplomáciában is sok elismerést szerzett Hegedüs Csaba számára – sikeresen vezényelte le a pekingi és a londoni Olimpia birkózó versenyeit is. Életének tanúságairól is szól a Mr. Virtus című film.

Érdemes lesz tehát velünk tartani december 13.-án 13 órakor az M1-en!



Michelisz Norbert autóversenyző lett a legnépszerűbb hazai sportoló Cseh László nevelőegyesületét és edzőjét is elhagyja