misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Parataekwondo a paralimpián?



A Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WTF) közlése szerint a sportág egy lépéssel közelebb került a nagy álomhoz, hogy szerepeljen a 2020-as tokiói paralimpián.








A taekwondo küzdő ága is meghívást kapott a paralimpiai sportágak felvételi folyamatának második fázisába. Erről döntött a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) szerdán. Chungwon Choue, a WTF elnöke szerint ez az elismerés a sportág teljes családjának köszönhető, akik fáradhatatlanul azon dolgoznak, a paraszakág minél előrébb lépjen.
– Ez az eddigi legjobb hír parataekwondósainknak, egy lépéssel közelebb vagyunk a nagy álomhoz – fogalmazott. – Kérek mindenkit, folytassa a munkát, hogy minél több mozgásában korlátozotthoz eljusson a sportág létezése.
A 2020-as tokiói játékok sportági palettájáról Október 6-án és 7-én döntenek Berlinben. A paralimpián szereplő sportágak száma folyamatosan nő, Rióban debütál a paratriatlaon és a parakenu. A mostani döntés értelmében kilenc megvizsgált sportágból a tollaslabda és a parataekwondo lehet a befutó 2020-ra.



Miklós Edit történelmet írt Gyarmati Panka a világranglista 6. helyén zárta a snowboard szezont