misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Tomori Zsuzsa: Nagy érvágás, hogy kiestünk a BL-ből, de a KEK-ben még sikeresek lehetünk

A Ferencváros 29–21-es vereséget szenvedett a Buducsnoszt Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának utolsó fordulójában. A montenegrói csapat így továbbjutott, míg a kvartett harmadik helyén végző FTC a KEK-ben folytatja. A mérkőzést a zöldek klasszisa, Tomori Zsuzsanna értékelte.


tom


- Abszolút olyan meccs volt, amilyenre előzetesen számítottunk. - kezdte értékelését Tomori Zsuzsanna. - Nagyon örülök annak, hogy most volt tartásunk. Az első félidőt szerintem nagyon jól hoztuk. Jól védekeztünk, és a támadásaink is rendben voltak. A második félidő ötvenedik perce körül éreztem úgy, hogy kezd felőrölni minket az ellenfél fizikailag és mentálisan egyaránt. Addig viszont tartottuk a lépést abban a csarnokban egy nagyon erős Buducnosttal, ami mostanság nem volt jellemző ránk. Megpróbáltunk belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, ami végül sajnos nem sikerült.

A Podgoricába is elutazó ferencvárosi szurkolók ismét kitettek magukért és egészen a lefújás pillanatáig biztatták a csapatot.
- Már a meccs előtt az öltözőben készültünk hallottuk, hogyan szurkolnak a ferencvárosi szurkolók. Nagyon jó érzés volt tudni, hogy nem egyedül kell küzdenünk abban a csarnokban. Szerintem ők is látták, mindent megtettünk a pályán, hogy viszonozhassuk, amiért elutaztak miattunk Podgoricába, de ez most nem úgy alakult, ahogy szerettük volna.


Az FTC-Rail Cargo Hungaria végül három győzelemmel és három vereséggel zárta idei BL-főtáblás szereplését.
- Úgy gondolom, hogy nem kizárólag ezen a meccsen dőlt el a továbbjutásunk. Sokkal inkább a Midtjylland elleni első mérkőzés határozta meg a sorozatot. Ha Dániában nyerünk vagy kevesebbel kapunk ki, akkor szerintem más lett volna az őszi szereplésünk a BL-ben.

A Fradi csoportharmadikként a KEK legjobb 16 csapata között folytathatja szereplését a nemzetközi mezőnyben. Azért a bajnokságban és a Magyar Kupában is vár még feladat a Ferencvárosra a válogatott összetartások kezdete előtt.
- Elég nagy érvágás számunkra, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából. Amióta a Fradiban játszom, mindig sikereket éltem meg. Kudarcban még nem volt részem, így ismeretlen ez a helyzet. Úgy gondolom, a csapat fel tud majd állni ebből is. Még ott van a KEK, amiben eddig elég jól szerepeltünk. Van még másfél hét a hazai bajnokságból, majd decemberben a világbajnokságon kell teljesítenünk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindez annyira lenyomjon minket mentálisan, hogy "elfelejtsünk" kézilabdázni. Mindenekelőtt ezt az időszakot mindenkinek magában le kell zárnia, majd közösen átbeszélni a folytatást.

Forrás:fradi.hu



Budapesten lehet a kézilabda BL. négyes döntője Szilágyi Áront a zene repítette vissza Londonba