misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Dönts te, hogy hívják a budapesti vb kabalafiguráját!

Komoly nemzetközi érdeklődés övezi az áprilisban megrendezendő asztalitenisz-világbajnokságot, melyre már elkezdték értékesíteni a jegyeket. Már megvan a vb kabalafigurája, igaz, neve még nincs. Most Te is dönthetsz arról, hogy hívják a rókát! a vb-re.

Felegyi Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára elárulta: a nemzetközi jegyértékesítés hétfőn kezdődött. 
- bérletek nyolcvan százaléka rövid idő alatt gazdára talált, és kedden megkezdődött a jegyértékesítés itthon is. Minden túlzás nélkül kijelenthető: hatalmas az érdeklődés
 – tette hozzá a sportvezető. A különböző jegy- és bérletkonstrukciókat a jegy.hu-n online és az irodákban, illetve a vb honlapján, a wttc2019.hu-n lehet megvásárolni.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke leszögezte: ez a világbajnokság lesz Magyarország történetének legnagyobb asztalitenisz-eseménye. 
A számok szintjén ez azt jelenti, hogy több mint félmilliárd tévénézőre számítunk világszerte. A világbajnokságot előkészítő csapat jelenleg százfős, és mindenki azért dolgozik, hogy Magyarország egy újabb jól sikerült világversenyt rendezzen – mondta az elnök.

Kiderült, megvan a világbajnokság kabalafigurája. A vörös rókának nincs még neve, ebben a szurkolók segítségét kérték, illetve kérik. Két lépcsőben dől el, hogy mi lesz a vb kabalájának a neve. Első körben a követők javasolhattak neveket, amelyek közül a szervezőbizottság tagjai választották ki a három finalistát. A második fordulóban a Facebookon leadott voksok alapján a Ropi, Pongi, Huba hármas közül kerül ki a végső győztes.

Az április 21. és 28. közötti asztalitenisz-világbajnokságot a Hungexpón rendezik meg.Sporttörténelmi sikerekre készülnek rövidpályás gyorskorcsolyázóink Hihetetlen siker a gyorskorisoktól!