misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Különleges ajándékot kap a téli olimpia 19 éves magyar hőse

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang húga, a szintén gyorskorcsolyázó Léna és a kisebbik Liu fivér barátnője Magyarországon, a Gyakorló Jégcsarnok lelátójáról szurkolta ki Magyarország első téli olimpiai aranyérmét. Őrjöngve, visítva, ugrálva, a végén pedig könnyekkel a szemükben.

"Tényleg nagyon jó volt ez a verseny! Amikor elesett a koreai, akkor már minden esélyünk megvolt egy éremre" - mondta a Sport 24-nek Liu Léna. "Erre szerintem nincs szó, vagy ha egy szót kell mondanom, ez fantasztikus. Ez tényleg nagyon jó, hogy mindenki szurkol nekik, és ezt szerintem ők is érzik" - mondta a Liu testvérek húga, aki az osztálytársaival együtt szorított a Magyarország első téli olimpiai aranyérmét megnyert Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor gyorskorcsolyázó váltónak.

"Fú, én nem hittem el igazából, még most sem nagyon hiszem el. Én örültem volna egy negyedik helynek is, és már azért is boldog voltam, hogy A döntőt futhatnak. Ez hihetetlen, hogy arany. Az egész iskola kint volt, és éreztük, hogy mindenki szorít nekik, és mindenki velük van" – mesélt érzéseiről a DIGI Sport híradójának Liu Shaoang barátnője, Diószegi Kata.

Az aranyéremmel hazatérő Liu Shaoangot, vagy ahogy a barátai hívják, Ádót pedig egy különleges ajándék is várja majd itthon. "Lehet, hogy kap egy kis legót. Úgyis nagyon szereti, úgyhogy lehet, hogy meglepem valamivel” – árulta el Kata, majd igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy ha lehet, arany színű lesz-e ez a lego.

 



Ismét magyar sportfavágó áll a dobogó tetején Bogdan Tanese lett a férfi röplabda-válogatott kapitánya