misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Atéltika: Így látja a trónfosztást a magyar futó, aki legyőzte Usain Boltot

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy nagy világversenyen legyőzték Usain Boltot. A londoni atlétika vb 100 méteres döntőjében ketten is megelőzték a jamaicaiak sprinterét, de ez a 2004-es athéni olimpián Pauer Gézának is sikerült - az egyik 200 méteres előfutamban Boltot lehajrázva jutott tovább.

-         Az a nagyobb dicsőség, aki a későbbi időszakban győzte le, de jókat lehet ezen viccelődni,hogy megelőztem. Megtörtént, jó dolog volt, de már régen volt - szerénykedett a 41 éves, még ma is aktív futó a Sport 24 híradójában.

 Usain Bolt 13 éve még közel sem volt legenda, utána azonban nyolc olimpiai és tizenegy világbajnoki aranyat is begyűjtött. Élete utolsó egyéni versenyét azonban elbukta.

-         Számára az idei év volt a legneccesebb, nem volt olyan formában, mint a korábbi években. A világversenyekre azonban mindig össze tudta kapni magát, de most láthattuk, hogy sajnos a rajtján ment el a vb-címvédés. Így is egy ikontól búcsúzik az atlétika."

 

Bolt vb-bronzérmesként is királynak járó ünneplést kapott a nézőktől, ám Carl Lewis nála is több, összesen kilenc olimpiai aranyérmet nyert sprinter-távolugróként, sőt a 20. század legjobb sportolójának is megválasztották. Pauer Géza mégis Boltot tartja a valaha volt legjobb atlétának.
- Maga a személyisége az, ami magával ragadta az egész közönséget, az atlétikai világot. Akik nem követik a sportágat, azok is tudják, ki az a Usain Bolt. Ezért is pótolhatatlan Bolt személyisége."

 



Kézilabda: Görbicz Anita elárulta, kiben látja fiatalkori önmagát Úszás: Risztov Éva egyetlen kartempót sem tett a visszavonulása óta