misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Vízilabda: Benedek Tibor szerint ott a helyünk Rióban!

Négy ország nemzeti csapata juthat ki az olimpiára az április 3-án kezdődő trieszti olimpiai kvalifikációs tornáról. Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint a magyar csapatnak csak az lehet a célja, hogy ott legyen Rióban - olvasható a lokal.hu-n.

Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia és Szlovákia lesz a magyar válogatott csoportellenfele a selejtezőtornán, ahonnan szinte kötelező továbbjutni, sőt, a negyeddöntőt is meg kell nyerni ahhoz, hogy válogatottunk kijusson az olimpiára. Mint azt Benedek Tibor szövetségi kapitány a nemzeti csapat edzésén a Lokálnak elmondta, a csapat felkészülése nagyon jól sikerült, a németországi edzőtáborban például három nap alatt három mérkőzést játszottak.
 
– A kezdeti lépéseket megtettük, a csapat taktikailag nagyjából ott tart, ahol a januári, belgrádi Európa-bajnokság után abbahagyta – mondta Benedek Tibor. – Három lehetőséget már elszalasztottunk, hogy kijussunk az olimpiára, a negyediket nem engedhetjük ki a kezünkből. Csak a trieszti tornára fókuszálunk. Úgy látom, a belgrádi Európa-bajnokság óta a játékosok egyénileg is odatették magukat, igyekeztek javulni, és ez a csapat fejlődése szempontjából a legfontosabb. A csoportban jó lenne mind az öt mérkőzést megnyerni, hiszen így a negyeddöntőben papíron könnyebb ellenféllel találkozhatunk. Persze a meccsek nem mindig papírforma szerint dőlnek el, de tudjuk, be kell jutnunk az elődöntőbe, hogy utazhassunk Rióba. Márpedig mi ott akarunk lenni Brazíliában.



Sportlövészet: Sidi Péter és Tobai-Sike Renáta is minden számban indul az olimpián Olimpia 2016: Ketten is megragadták az utolsó esélyt a kvótszerzésre