misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Úszás: Cseh Lacinak idén minden az olimpiáról szól!

Sokan már azt mondták, Cseh Laci felett eljárt az idő. A sportoló azonban 2015 elején edzőt és klubot váltott, a nyáron – tíz év elteltével – újra világbajnoki címet szerzett, sőt az év férfi sportolójának is megválasztották. Ma már az akkori kétkedők is azt vallják, a nagyszerű sportoló olimpiai bajnoki címet nyerhet. Lacinak pedig természetesen nem is lehet más célja.

Cseh Laci szinte mindent elért, amit egy úszó elérhet. Kilencvenöt alkalommal nyert magyar bajnokságot, állhatott a dobogó tetején világ- és Európa-bajnokságon, de az olimpiai arany eddig nem jött össze. Laci úgy gondolta, új edzővel, új környezetben elérheti a nagy célt, ezért egy évvel ezelőtt váltott.

– Teljesen megváltozott az életem. Plagányi Zsolttal más edzésmódszerekkel dolgozva, új környezetben, új impulzusokat kaptam – mondta Cseh Laci a Lokálnak. – A váltás pedig meghozta az eredményt, hiszen tíz év elteltével újra világbajnok lettem, úgy, hogy tíz évvel ezelőtt 400 méter vegyesen, most viszont 200 méter pillangón nyertem. Amikor tavaly klubot és edzőt váltottam, azt mondtam, hogy olimpiai bajnok akarok lenni, talán sikerült bebizonyítani, hogy nem a levegőbe beszéltem.

Merthogy ez az év lényegében csak az olimpiáról szól majd. – Már elkészült az edzésprogram. Nem lesz könnyű időszak, de senki nem is ígért ilyet. Az idő nagy részét edzések teszik ki, ezt csak néhány versennyel szakítjuk meg – mondta az úszó, aki hozzátette, ilyenkor lényegében az egész napot az uszodában tölti. – Napi két edzés van, amelyikből az egyik szárazföldi, a másikon pedig 5-6 kilométert is leúszom.

Lothar Matthäus volt német labdarúgótól, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányától vehette át az év sportolójának járó díjat (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Cseh Lászlót az év sportolójának is megválasztották. – Nagyon örülök a díjnak, mert az ilyen elismerések is megerősítenek abban, hogy jó úton járok. Azt sajnálom csak, hogy edzőm, Plagányi Zsolt nem végzett az első helyen, de számomra ő az év edzője.



Vízilabda: Bíró Attila szerint már régóta benne volt a siker a csapatban Vízilabda: Benedek elmondta, nem a bronzérem volt a cél, de....