misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hogyan értékelik világklasszisaink 2015-öt (II.rész)

Újév első hetei még az értékelésekről, a visszaemlékezésekről (is) szólnak. Ilyenkor mérleget vonunk az óév legszebb pillanatairól, netán kudarcairól, s persze ott motoszkál a fejünkben, vajon mi vár ránk – idén? 2015-ben sportolóink felejthetetlen, csodálatos élményekkel gazdagítottak minket, s csak reménykedhetünk benne, hogy 2016-ban is bőven lesz részünk megannyi sikerben. Kérdés, hogy maguk a főszereplők miként élték meg a mögöttünk hagyott esztendő eseményeit, s mit várnak az újévtől?


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: misportunk@gmail.com


 KÉRDÉSEINK:

1. - Mire gondol vissza legszívesebben 2015-ből?
2. - Melyek a tervei 2016-ra?

Pars Krisztián
olimpiai bajnok kalapácsvető

„Most indulok Afrikába, a célokról majd utána…”

1. – Semmire. Igazából nem jött össze nekem a 2015-ös esztendő, sok örömet nem leltem  benne, úgyhogy nincs miért tapsikolnom. Talán csak annyit említenék, hogy túléltem az évet, de a sérülések, az eredménytelenség igenis rányomta a bélyegét mindenre.

2. – Az olimpia lesz a legfontosabb, előtte pedig az Európa-bajnokság. Ez a két verseny számít igazából, de a tervekről egyelőre ne is beszéljünk. Most indulok Afrikába, remélem, jól sikerül majd a felkészülés, úgyhogy az idei céljaimról majd valamikor márciusban tudok bővebben nyilatkozni. Most legyen elég annyi, hogy sérülésmentesen szeretném elvégezni az edzésmunkát, úgyis az egész évemet ez befolyásolja majd.



Ungvári Miklós
olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó

„Az idei olimpia számomra a búcsút jelenti”

1. – A tavalyi esztendőből két kedves esemény ugrik be. Az egyik, hogy az első alkalommal megrendezésre kerülő Európa Játékokon én vihettem a zászlót, márpedig ez hatalmas megtiszteltetést jelentett a számomra. A másik, hogy a hazai GP-t sikerült megnyernem, ami azért szintén fontos mérföldkő volt 2015-ből.

2. – Bízom benne, hogy 2016, páros év lévén, jobb és eredményesebb lesz az elmúlt esztendőnél. Reményekkel telve várom a folytatást, mindenekelőtt természetesen az olimpia miatt, hiszen Rió számomra alighanem – a búcsút jelenti majd. Szeretnék jó eredménnyel búcsúzni az ötkarikás játékoktól. Az idei lesz a negyedik olimpiám, Athéntól Rióig tartott a lendület. Addig azért lesznek még versenyeim, igaz, nem sok. Márciusban a kubai viadal már előolimpiának számít, ugyanaz az időzóna, majd Mexikóban is összecsap a világ legjobb tizenhat versenyzője, utána pedig egy másfél, kéthónapos felkészülés, és itt is az olimpia.



Vajda Attila
olimpiai bajnok kenus

„Rió gondolatától nem tudok, de nem is akarok szabadulni”

1. – Sok minden jó dolog történt velem 2015-ben. Ha úgy vesszük, akkor ide tartoznak a hazai válogatott győzelmek, az Európa Játékokon elért dobogós helyezés, amelyek pozitív és kellő erőt, energiát adnak nekem a folytatáshoz, ahhoz, hogy tovább versenyezzek. És szívesen emlékszem vissza az utazásokra is, például arra, hogy láthattam a riói olimpia helyszínét.

2. – Az előző gondolatmenetemet folytatnám, mert 2016-ban egyértelmű, hogy az olimpia kerül a középpontba. Az idei év legtöbbet emlegetett momentuma lesz az ötkarikás viadal, és már most is többször beugrik naponta, ettől a gondolattól nem tudok, de hogy őszinte legyek, nem is akarok szabadulni.



Darts: Majd ezren jelentkeztek a budapesti amatőr versenyre Életmód: A táplálkozási napló a sikeres fogyókúra alapja!