misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hokigála a szappóri hősökkel

Magyar hősök és cseh szupersztárok húznak korcsolyát november 3-án. A Magyar Jégkorong Szövetség ugyanis gálameccset szervezett a Tüskecsarnokba, amelyen a 2008-ban Szapporóban a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon aranyérmet szerző magyar válogatott a szupersztárokat is felvonultató cseh öregfiúk ellen játszik.

– Nem túlzás azt állítani, hogy 2008-ban 22 ember csodát tett azzal, hogy megnyerte a B csoportos jégkorong-világbajnokságot, és ennek a csodának szeretnénk méltó emléket állítani – mondta a Lokálnak Kovács Zoltán, a jégkorongszövetség alelnöke. – A srácok érdemei a mai sikerek fényében is elévülhetetlenek, hiszen Szapporóban kezdődött az elképzelhetetlennek hitt sikersorozat, amelynek eredményeként idén a magyar jégkorong újra a legmagasabb szintre jutott.

A szövetség vezetője elmondta: az esemény apropóját az adta, hogy idén nem Budapesten rendezik a Négy Nemzet Tornáját. – Szerettük volna, hogy a magyar jégkorongrajongók ne maradjanak válogatott-hokimeccs nélkül. Eredetileg a Várkert Bazárban lett volna egy cseh kulturális fesztivál, és ezért kerestük meg a hokisokat, akik azonnal igent mondtak. A fesztivál végül elmarad, de a meccset megrendezzük.

Kovács Zoltán szerint a magyar játékosok  lelkesen fogadták a hír, és mindenki azonnal rábólintott  a megkeresésre. – Persze nem rendes szabályok lesznek a gálameccsen, hiszen ezek az emberek jórészt már visszavonultak. Két lehetőségben gondolkozunk: vagy 15 perces harmadokat, vagy futóóra mellett játszanak majd a fiúk, de ez még nem dőlt el.

Az ellenfél hivatalos összeállítását nem ismerjük, de valószínűleg jégre lép az ötszörös világbajnok és egyszeres Stanley-kupa-győztes František Kaberle, itt lesz Petr Cajánek, aki háromszor nyert világbajnokságot, de eljön a nyolc NHL csapatban is játszó Radek Dvorák és az olimpiai bajnok David Moravec is.

A mi csapatunkból azonban egy név fájdalmasan hiányozni fog. A 2009-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Kiscsicsó, azaz ifj. Ocskay Gábor is ott volt Szapporóban. – Emléke örökké velünk marad, ezt a gálamérkőzést az ő emlékének is ajánljuk – tette hozzá Kovács Zoltán.



Kettős Honvéd siker a Budapest Maratonon Újabb magyar rallys siker: Szabó Krisztián Európa-bajnok