misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Gyász: Elhunyt az utcai motorversenyek magyar fenoménja, Bitter Sándor!

Negyvennégy éves korában váratlanul elhunyt Bitter Sándor gyorsasági motorversenyző – számolt be a szomorú hírről a Magyar Motorsportszövetség hivatalos honlapján.


Bitter többszörös gyorsasági magyar bajnok volt, többszörös pontszerző az endurance-világbajnokságon. Neve azonban az utcai versenyzéssel forrt össze, számos alkalommal indult a világ leghíresebb és legveszélyesebb utcai futamán, a Man-szigeti TT-n, valamint a méltán híres Makaói GP-n, ahol tavaly élete legjobb eredményét érte el, amikor a 18. helyet hozta el az összesítettben.

A Bors Bitter csapatfőnökére hivatkozva azt írja, hogy az ágyban evett, és a torkán akadt falattól megfulladt.

– Fel sem fogtam, mi történt, hiszen néhány napja beszéltem vele – mondta Kelemen Krisztián, Bitter csapatfőnöke a H-Moto Teamnél. – Éppen a Macau GP-indulásról beszélgettünk, s most azzal hívott fel a párja, Gabriella, hogy meghalt Sanyi. Az első feltételezések szerint az okozhatta a halálát, hogy az ágyban evett, és a torkán akadt falattól megfulladt. Amikor később rátalált a barátnője, már nem lehetett segíteni rajta, meghalt. Pedig most kezdett rendeződni igazán az élete, lassan a végéhez érkezett a régen megkezdett lakásfelújítása, és gőzerővel készült a macaui futamra - olvasható a borsonline.hu-n.

Egy korábbi, az Origónak adott nyilatkozatában árulta el a pilóta, hogy első Man-szigeti viadalon végrendelet írására kötelezték, és dögcédulával a nyakában versenyzett: „Tudni kell, mi lesz a motorral, a hozzátartozókkal, ha megtörténik a tragédia. A dögcédula a zűrösebb, úgy éreztem magam, mintha harcba mennék.”

A hét végi szlovákiai Alpok-Adria nemzetközi viadalon megemlékeznek a tragikus körülmények között elhunyt legendás versenyzőről, akárcsak a San Marino-i Moto-GP-futamon.

Bitter Sándor 44 évet élt.



Európa-liga fináléra készül a női röplabda-válogatott A szakadó eső sem volt akadály