misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Elkezdte a világbajnoki felkészülést a hokiválogatott!

Megkezdte felkészülését az április 19-én kezdődő divízió 1/A világbajnokságra a magyar férfi felnőtt válogatott, méghozzá házon belüli redszerezett edzőmeccsekkel és egyelőre néhány hiányzó játékos nélkül.

A felkészülés első napja tegnap délután kettőkör indult: a játékosok és a szakvezetőség tagjai ekkor találkoztak Káposztásmegeren. Nem sokkal ezután értekezletet tartottak, majd az első napokra két névsorra bontott keret első felével egyenként is beszélgetett Rich Chernomaz szövetségi kapaitány a szokásos kilépő interjúk mintájára ezúttal belépőket tartva.

A küldöttséget Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke is meglátogatta a délután folyamán, aztán elkezdődött az első jeges edzés.

A cél az első napon a legutóbbi tétmeccsüket változó időpontban lejátszott hokisok megmozgatása volt, és némi rendszerezés: meghatározott szisztémákban zajlottak a kismeccsek.

A hiányzó játékosokról annyi tudható, hogy Nagy Gergő az ECHL-ben, Vas Márton a DEL2-ben, Vas János a cseh Extraligában elfoglalt. nagy Gergőéknél az alapszakasz 12-én ér véget, akkor deerül ki, bejutnak-e a playoffba - jelenleg van néhány pontnyi előnyük -, ha igen, akkor ugrott a vb. Ugyanez igaz a Löwenre, amely ha döntőzik, Marci nem vb-zik - viszont az elődöntő első meccsét elveszítette a Frankfurt. Jankó pedig minden bizonnyal eljöhet a  Slavia Prahától április 18-án, és játszhat másnap a vb nyitómeccsén, a rosszabb esetben még le kell játszania a 19-i utolsó bajnokit Csehországban, és aztán csatlakozhat a válogatotthoz.


Sebők Balázs már a felkészülés közben, 9-én megérkezik, csak előtte lejátssza 8-án a finn másodosztály bronzmeccsét. A többiek mind befutottak az első jeges edzésre - Hári János is hazaért a dugókkal terhelt Stockholmból, illetve Frank Banham és Andrew Sarauer is felért Székesfehérvárról, ahol letették a magyar állampolgársági esküjüket.

A második napon, szombaton kapus-, jeges és száraz edzések is lesznek, vasárnap úgyszintén, hétfőn viszont csak délelőtt edz a válogatott, utána mindenki hazatérhet rövid húsvéti ünneplésre, és kedden délután kell majd újra jelentkezni a táborban.


DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG
Időpont: április 19-25.
Helyszín: Krakkó, Arena Kraków
Ellenfelek: Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna, Lengyelország

 



A világ legjobb pankrátorai érkeznek Budapestre Csúcsra jár majd a Margitsziget