misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Tíz év nincs köztünk Kulcsár Anita – rá emlékeztek Dunaújvárosban

A Dunaújváros hazai pályán öt góllal nyert a Fehérvár ellen a női kézilabda NB I tagnapi játéknapján. De nem ez volt a legfontosabb Dunaújvárosban.



Ma tíz éve, hogy a világ legjobb kézilabdázójának választott Kulcsár Anita edzésre indult Dunaújvárosba.
Edzésre indult, de soha nem ért oda.
Az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes játékos Velence és Pusztaszabolcs közötti úton halálos autóbalesetet szenvedett. 29 éves volt.

Kulcsár Anita profi pályafutása során Nyíregyházán, Győrben, Székesfehérváron és Dunaújvárosban kézilabdázott. Kulcsár Anitát 2004 legjobb női kézilabdázójává választották a Nemzetközi Kézilabda Szövetség World Handball Magazine közös szavazásán, ami a futball aranylabdájának felel meg. A szavazás Kulcsár Anita halálával egyidőben indult, a magyar szövetség kérése volt a szurkolók felé, hogy Kulcsárra szavazzanak. A szavazás végeredményét 2005. április 19-én, Kulcsár halála után 3 hónappal tették közzé. Fölényesen nyerte meg a szavazást, az összes szavazat 65,7%-át kapta meg.

Dunaújvárosban szerencsére nem felejtették el az egykori klasszist és közönségkedvencet.  Lassan tíz esztendeje már, hogy Anita nincs köztünk, emléke azonban nem halványul, s a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése idén is főhajtásra hívta kézilabda és a sport szerelmeseit. A szomorú eseményre tagnap, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban került sor, ahol fél hattól rövid megemlékezés tartott az egyesület és itt helyezhették el a megemlékezés virágait a szurkolók is, míg az este hat órakor kezdődő mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel adóztak a kiváló beállós emléke előtt.

A sportcsarnokban elhelyezett virágokat ma, Kulcsár Anita halálának napján viszik el a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia képviselői a győri Nádorvárosi köztemetőbe, ahol elhelyezik azokat egykori játékosunk végső nyughelyén.



Hosszú Katinka és Berki Krisztián is triplázott Hosszú Katinka, harmadszor