misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Gonda Ivett a legjobbak között

A teakwondo Grand Prix sorozat második fordulóját rendezik jövő héten a kínai Suzhou városában. Az egyetlen magyar résztvevő Gonda Ivett lesz a 49 kg-osok mezőnyében.

A Kanadában élő Gonda Ivett a világranglista alapján lehet ott a legjobbak versenysorozatán, melynek idei második állomása Kína. Az év közben férjével, Shin Wook Limmel készülő magyar lányt Tóth Balázs is elkíséri Ázsiába, ahol a világ krémje lesz jelen. A válogatott trénere kiváló együttműködést alakított ki az elmúlt két és félévben – amióta Ivett úgy döntött, hogy hazánknak versenyez –, a távolság ellenére az észak-amerikai magyarral és mesterével.

Ennek eredménye, hogy május elején Ivett Euró-bajnokságon harmadik tudott lenni.

A Grand Prix-n egyedüli magyarként induló Gonda értékes világranglista pontokat gyűjtögethet jövő héten, ami a riói kvalifikáció szempontjából is fontos állomás. Pontok tekintetében ugyanannyit ér, mint a két hónappal ezelőtti kontinenstorna. Az utazások miatt költséges, ám pénzdíjas versenysorozat következő állomása augusztusban Kazahsztán lesz. Két évvel ezelőtti Eb-másodikunk, Kotsis Edina van a legközelebb ahhoz, hogy bekapcsolódhasson a GP-rendszerbe, kevés választja el a legjobb harminckettőtől a világranglistán.

 



Csúcstámadás - tizenhetedszer a Kékestetőn Futó és bringa dagonya a Hortobágyon