misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Öt magyar világbajnoki aranyérem Tokióból

Fantasztikus magyar szereplés a sporttörténelmi fekvenyomó világbajnokságon. Tokió adott otthont az első olyan vb-nek, amelyen a  klasszikus kategória mellett speciális fekvenyomó ruhát viselő versenyzők is indultak.


A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a klasszikus kategóriában a felnőtteknél Szabó Ágnes (Orosházi Toldi SE, +84 kg), a  masters mezőnyben pedig Lombosi Melinda (+84kg, Erőművek SE) és Cserna János (+120 kg, Marvel Team) szerzett világbajnoki aranyérmet.

Az EQ kategóriában a junioroknál Balog Nátàn (Marvel Team, 74 kg) világbajnok lett, akárcsak Véró Alex, aki a klasszik mezőnyben, az Orosházi Toldi SE színeiben, a +120 kilósok között lett aranyérmes.

A népes magyar csapat tagjai a világbajnoki aranyérmeken kívül számos dobogós és pontszerző helyet szereztek Japánban.A vb szervező bizottságának adatai szerint a sporttörténelmi  világbajnokságon 1033 versenyző indult.

 

 Teke-vb: A női válogatott ezüstöt nyert, a férfiak bronzérmesek lettek LATINTÁNCOK EURÓPA-BAJNOKSÁGA: A KONTINENS LEGJOBBJAI KÖZÖTT ZÁRT A MAGYAR BAJNOK