misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Sporttörténelmi magyar sikerek az aerobik világkupán

A portugáliai Cantanhedében rendezték meg az aerobikosok idei az első világkupa fordulóját. A 22 ország 1000 versenyzőjét felvonultató rangos viadalon a magyarok minden várakozást felülmúlóan szerepeltek: Bali Dániel három, Mazács Fanni két aranyérmet szerzett.

A felnőtteknél három aranyat nyertek, míg a juniorok között kétszer állhattak a dobogó tetejére a magyar aerobikosok. Érdekesség, hogy a klubok közül a pécsi PSN Zrt. valamennyi diadalból kivette a részét.

- Sporttörténelmi siker, hiszen ilyen eredményt eddig talán egy-két ország tudott felmutatni, Magyarország pedig még soha. És az, hogy ebben egyetlen klub ilyen nagy szerepet játszott, teljesen egyedi eset – fogalmazott Varga-Réfi Eszter, a PSN Zrt. aerobik szakosztályának vezetőedzője.

Már az különleges volt, hogy a felnőtteknél három számban is első helyen jutottak a magyarok a döntőbe, ezt követően pedig valamennyien meg is nyerték versenyszámukat.

A párosoknál a korábban a Magyar Kupán sokat rontó Mazács Fanni és Bali Dániel kiváló gyakorlatokkal győzött. A Mazács Fanni, Bali Dániel, Farkas Balázs összeállítású trió nagy meglepetésre szintén az első helyen jutott tovább, majd a döntőben is nyerni tudott. Férfi egyéniben Bali Dániel is aranyérmes lett.

A junior lányok 60 fős mezőnyében Ákoshegyi Dóra élete legjobb gyakorlatával mindenkit megelőzött, köztük világbajnok orosz riválisát is. A pécsi tehetség tagja volt az Ákoshegyi Dóra, Fényes Gréta (Flex HD), Görgényi Ilona (Flex HD), Fejér Fruzsina (Óbudai WDSE) és Simon Zsófia (Óbudai WDSE) alkotta junior csoportnak is, amely szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A magyarok sikerén az aerobikos közösség világszerte felbolydult, számos cikk született és a nemzetközi és az európai torna szövetség is külön megemlékezett róla – számolt be Varga-Réfi Eszter.

 



Sebők Benedek és Chukwu Hannah győzött a fallabdázók budapesti versenyén Teke – A férfiak és a nők is nyertek a szlovák válogatott ellen