misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hatalmas dicsőség előtt állnak fallabdázóink

Keretet hirdettek a divízió I-es squash csapat Európa-bajnokságra, amelyet május 1. és 5. között rendeznek Birminghamben. A férfi együttes tavaly sporttörténelmet írt, amikor kivívta, hogy az idén az elitkörben szerepelhessen. A hatfős utazó válogatott – amelynek névsorát a Sport TV Mai Helyzet című műsorában jelentették be – tagja többek között Farkas Balázs, a jelenlegi egyetlen hazai profi játékos és a szövetség elnöki teendőit is ellátó, korábbi világklasszis Krajcsák Márk.



A stúdióbeszélgetés vendége volt Kaplár F. József, a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség tiszteletbeli elnöke, Lőrinczi Attila elnökségi tag és a férfi bajnoki címvédő Farkas Balázs.

Az európai szövetségnek 46 ország a tagja, ezért Kaplár F. József szerint óriási dolog, hogy Magyarország benne van a legjobb nyolcban.

"Egy ilyen versenyen részt venni ahhoz hasonlítható siker, mint amikor a jégkorongozók feljutnak a divízió I-be és ott játszhatnak" – érzékeltette Lőrinczi Attila, hozzátéve: az egész magyar fallabdás társadalom nagy izgalommal várja az angliai megmérettetést.

A tavalyi sikercsapatból Farkas Balázs, Krajcsák Márk, Sebők Benedek és Hoffmann Péter ott lehet a divízió I-es Eb-n is. Rajtuk kívül a fiatal Boros Dávid és nagy visszatérő Cséffalvay Dániel került be a válogatottba.

Az éremszerzésre nincs sok esély, de mindenki meg fog tenni minden tőle telhetőt – ígérte Farkas Balázs.

"Az elsődleges cél, hogy bennmaradjunk. Az ellenfelek közül Svájc tűnik verhetőnek, talán ők a leggyengébbek a mezőnyben. Sokat járok külföldre, ismerem nagyjából az összes játékost, akik a divízió I-ben szerepelnek, és tudom, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz" – mondta a 21 éves tatabányai fallabdázó.



OCR – Az olimpia előszobájában Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok is játszottak az Asztalitenisz Világnapján