misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hanga Ádám: Azért nem játszhatok a válogatottban, mert...

A magyar férfi kosárlabda-válogatottnak selejtezőcsoportja harmadik helyén kellene végeznie ahhoz, hogy kijusson a Kínában rendezendő világbajnokságra. Ehhez három hét múlva az olaszok és a horvátok elleni mérkőzésen is jó eredményt kellene elérnie a csapatnak, legjobb játékosunk, Hanga Ádám azonban szinte biztos, hogy nem csatlakozhat a kerethez. 

- Ez nem rajtam múlik, ez nem csak az én helyzetem, és az összes többi válogatott játékos számára kényes téma. Nem egy szerencsés helyzet, amelyben most mi, játékosok vagyunk, a FIBA és az Euroliga közötti harc a játékoson csapódik le - nyilatkozta Hanga Ádám a DIGI Sport Eurostep magazinjában.

Az Euroliga és a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) jó ideje képtelen összeegyeztetni az éves kosárlabda-naptárt, így a sportolóknak kell eldönteniük, hogy a klubjukban vagy a válogatottban szerepelnek. A játékosok pedig - érthető módon - a fizetésüket biztosító klubcsapatuk Euroliga-mérkőzéseit választják.
Azt gondolja minden néző, hogy miért nem megyünk el, úgyis megtehetnénk, ha a klubunk megharagszik ránk, az nem nagy baj. Nyilván a klubtól ígyis-úgyis meg fogom kapni a fizetésemet, ez tény, de én például hosszú távon tervezek a Barcelonával. Nagyon kényes téma, és nagyon remélem, hogy meg fog oldódni. Fölösleges stressz, ami elkerülhető lenne azzal, ha az Euroliga és a FIBA el kezdene kommunikálni egymással, és valamilyen megoldást találnának, és nem azt mondanák, hogy majd lesz ami lesz, és inkább a játékosokra hagyjuk, hogy döntsenek - mérgelődött Hanga Ádám.

Ami biztos, a vita legnagyobb vesztesei a kosárrajongók.
Az lesz a vége, hogy a FIBA-nál nem is a legjobb válogatott játékosok játszanak majd, pedig az lenne a cél, hogy eladják a legeslegjobb kosárlabdát Európában, márpedig, ha az euroligás játékosok nem mennek el a válogatottakba, akkor nyilván a játéknak nem lesz ugyanaz a minősége. Nagyon érdekes ez a téma, és nagyon remélem, hogy még fogok tudni játszani a válogatottban, de egyelőre úgy néz ki, hogy ez nagyon nehéz lesz, főleg a szezon közbeni mérkőzéseken.



Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: ökölvívás A Szeged és a ZTE is előnyben a Bajnokok Ligájában