misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt kick-boxos

A 2018-as év legjobb hazai férfi sportolója cím esélyei közé választották a tavaly három Eb-aranyat nyert Veres Rolandot. A sporttörténelmi kick-box rekordokra pályázó és profi ökölvívó karrierre is készülő klasszis sorrendben másodszor szerepel a top 10-es listán, ráadásul egyetlen, nem olimpiai sportágat képviselő versenyzőként.



Ismét a magyar sportélet elitjébe került a Halker-Király Team kick-boxosa, Veres Roland. A huszadik életévét most januárban betöltő csepeli kiválóság fiatal kora ellenére már tavaly is szerepelt az Év Sportolója jelöltjei között, az idei újabb listára kerülést pedig kifejezetten nagy elismerésnek tartja.
- Igazán nívós dolog, hiszen nem mindenkinek sikerül egymás utáni években bekerülni a top 10-be. Az osztálytársaim, ismerve az eredményeimet, már régebben is kérdezgették, hogyan lehet, hogy nem hallanak rólam az emberek. Szóval nagyon jó érzés, hogy már egyre több figyelmet kapok – mondta Veres Roland.

A sportágában 2018 legjobb férfi versenyzőjének választott kick-boxos idén minden eddiginél magasabbra tör: az őszi világbajnokságon eddigi négy egyéni aranya mellé még hármat gyűjtene, hogy megdöntse a nyáron visszavonult honfitárs, Mórádi Zsolt világcsúcsát, emellett pedig a profi ökölvívásba is belevág.
- Ha összejönne a hetedik egyéni vb győzelem, ebben a tekintetben egyeduralkodóvá válnék a sportágban, ami húszéves koromra elég szép teljesítmény lenne. Mindemellett szeretnék nekiállni a profi karriernek, és még magasabb szintre lépni azáltal, hogy az ökölvívásba is belekezdek. Idén ugyanúgy ott leszek minden szokásos kick-box versenyen, ahol minél több Grand Champion címet akarok elhódítani, és mellé még tervezek legalább három profi ökölvívó mérkőzést.

 A roppant céltudatos csepeli sportoló az évet egy újdonsággal kezdi: életében először külföldön tart szemináriumot. Nem is akárhol: edzőjével és egyben csapattársával, a sokszoros világbajnok Jároszkievicz Krisztiánnal a kick-box egyik fellegvárának tartott Oroszországba utaznak.
Nagy megtiszteltetés, hogy éppen Moszkvában oktathatok először, ráadásul az egész orosz válogatott előtt. Mi magyarok a felkészülés tekintetében a világ élvonalában járunk, és örülök, hogy ezt egyre többen ismerik el. Egyhetes edzőtáborban veszünk részt – közölte Veres Roland, akinek az orosz vendégszereplés utolsó napján tartott verseny lesz az idei első megmérettetése.



Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: tenisz Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: úszás, nyíltvízi úszás