misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Cseh László kész legyőzni a fiatalokat a vb-részvételért

Cseh László bő egy hónapja ünnepelte 33. születésnapját, és néha már fájdalmai vannak, de nem adja fel! A DIGI Sport híradójának elmondta: kész arra, hogy pillangóban kivívja a világbajnoki részvételt - abban az úszásnemben, amelyben a magyarországi mezőny is félelmetes. És közben az is kiderült, Plagányi Zsolt edző miért csak a kétszeres világbajnoknak engedi, hogy sapka nélkül ússzon.

 - Amikor már a tricepszem is begörcsölt, meg utána a vádlim is, meg a talpam is, akkor úgy éreztem, hogy lehet, most itt a vége – mondta az egyik reggeli fárasztó edzése után a Sport24-nek Cseh László, aki persze még nem vonul vissza, hiszen imádja az úszást, és bízik abban, hogy még lehet keresnivalója világszinten is.

De ehhez, először a magyar vetélytársainál is jobbnak kell majd lenni.
- Március végén lesz a magyar bajnokság, ott be kell tudni kerülni a csapatba, nagyon erős a magyar pillangóúszó-mezőny, úgyhogy nem lesz könnyű dolgom, főleg úgy, hogy a tavalyi Eb-s időeredmények is nagyban számítanak. Tehát annál kell gyakorlatilag jobb időket elérnem, hogy a legjobb kettőbe bekerüljek – mesélte a hatszoros olimpiai dobogós klasszis, akinek 100 és/vagy 200 pillangón a 18 éves Milák Kristóf, a 22 éves Kenderesi Tamás és a 25 éves Biczó Bence is várhatóan ellenfele lesz a koreai világbajnokság, aztán – remélhetőleg - a tokiói olimpia felé vezető úton.


 Takaritó munkatársakat keresünk több területre azzonali kezdésel!
Telefon: 0670/602-17-07   0620/356-00-34


 


Cseh László azonban idén is a tőle megszokott lelkesedéssel vetette bele magát a munkába. Persze, egyre jobban figyel teste visszajelzéseire, így a törökbálinti BVSC-s különítmény rangidősének néha 10 perccel hamarabb befejeződik az edzés, mint a többieknek.
- Ő az egyetlen versenyző, aki sapka nélkül úszik az uszodában. A sapka mindenkinek kötelező, és amikor ezt kérdezgetik a gyerekek, akkor mondom, hogy erre az első világbajnoki egyéni érem, netán aranyérem után lehet visszatérni. Lacinál ez nem kérdéses, neki megvannak ezek az érmei – mondta az indokolt kivételezésről Plagányi Zsolt, Cseh László edzője.

- Szerencsére a két ünnep között is csináltunk edzéseket, ami nehézség volt, hogy karácsony előtt még egy betegség miatt kihagytam elég sokat, tehát akkor nem mozogtam semmit, ez egy picit visszább vetett – mondta Cseh, aki nem szereti, ha akár csak néhány napot is ki kell hagynia, hiszen a célja, hogy az idei év róla szóljon, főleg azok után, hogy a tavalyi közel sem sikerült tökéletesen.
- Nem minden stimmelt, nem minden volt a helyén, de azt gondolom, hogy ez egy olyan év volt, amelyből megpróbáljuk azokat a dolgokat kidobni, amelyek nem működtek, és csak azokat a dolgokat előtérbe helyezni, amelyek működtek, vagy amelyekről tudjuk most már, hogyan kell helyesen csinálni.

Közben pedig az Eger helyett már a BVSC színeiben készülnek Plagányi Zsolt úszói, de továbbra is Törökbálinton.
- Szerintem mindenki pozitívan élte át a változásokat, azzal együtt, hogy az egri tartózkodásunk, munkánk pozitív volt szintén. A gyerekek most is tudják, hogy mit szeretnének elérni, mindenkinek megvannak a céljai, és ebbe az irányba dolgoznak megfelelő motivációval” – fogalmazott Plagányi Zsolt.


 

 Irodák, lakások (és egyéb) takaritási munkákat vállalunk!
Gyors igényes munkavégzés!
                          Telefon: 06-70/6021707, 06-20/3560034                        


 A Fradi edzője, Varga Zsolt lett a világ legjobbja! A világ legjobb asztaliteniszezői jönnek a budapesti főpróbára