misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Világszínvonalú kézicsarnok a Fradinak

Épülnek, szépülnek az ország kiemelt sportlétesítményei. Most például teljesen új külsőt kapott az Elek Gyula Aréna, a Ferencváros kézilabdacsapatainak otthonában kicserélték a kazánt, és a teljes energetikai felújítás mellett  a szellőzőrendszert is korszerűsítették.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósította meg az átalakítást, amely január közepén kezdődött és még a téli időszak előtt elkészült.

A kivitelezéssel kapcsolatban Nyíri Zoltán, a Ferencváros ügyvezető alelnöke elmondta: a megújult csarnokot örömmel vette birtokba a mindegy 300 utánpótláskorú játékos és a két felnőttcsapat. Hozzátette, a sportolók mellett a nézők is élvezhetik a felújítás eredményét, hiszen nem mindegy, hogy milyen szellőzése van egy csarnoknak, ahol 1200 szurkoló gyűlik össze egy-egy bajnoki alkalmával.


Nyíri Zoltán, a Ferencváros ügyvezető elnökhelyettese és Major János, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója adta át a megújult csarnokot

– Ritka az olyan sportcélú felújítás, amikor egy csarnokot kell felhozni a benne játszók szintjére, de itt most ez történt, hiszen a Ferencváros kézilabdásainál világszínvonalú munka folyik. Külön öröm, hogy gyorsan és úgy sikerült kivitelezni, hogy a csarnokban mindennap edzést tartottak, és a költséghatárt sem léptük át – mondta Major János, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingó és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója. – A munkálatok során három fő területet céloztunk meg: az építészeti, valamint épületgépészeti átalakításokon túl a kapcsolódó villamossági fejlesztések is megtörténtek. A rekonstrukció során nemcsak a tetőszerkezet, hanem a homlokzati, a különböző technológiával készült falazatok is megfelelő szigetelést kaptak, míg az épület nyílászáróit új, kiváló hőszigetelésűekre cserélték. A légtechnikai és a teljes fűtési rendszer is megújult, és mostantól már kondenzációs kazán biztosítja a téli időszakban a megfelelő hőmérsékletet. A fejlesztések eredményeként az aréna hővesztesége jelentősen csökken, a létesítmény üzemeltetési költségei pedig lényegesen kedvezőbbé válnak.

Büszkék lehetnek a belső felújításokra is

A klub kérésére a sportolók – mindössze két hetet leszámítva – a korszerűsítéssel egyidejűleg használhatták a csarnokot, amely méltó otthona a magyar bajnokság egyik meghatározó, de a Bajnokok Ligájában is megkerülhetetlen tényezőként számon tartott női kézilabdacsapatnak.



Két év legjobbjai vehettek át díjat a Búvár Szakszövetségtől Köszönjük Magyarország! Csodás videóval köszönik meg birkózóink a támogatást!