misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Szalay Ferenc kosárelnök: A kapitány nem ismer kíméletet és kegyelmet

Egyre jobb a magyar férfi kosárlabda, vélekedik Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, aki szerint a válogatottat Ivkovics Sztojan kíméletet és kegyelmet nem ismerő mentalitása viszi előre.
- Ha három-négy évvel ezelőtt azt mondja valaki, hogy mi az olasz válogatottal olyan meccset játszunk, amelyből akár mi is győztesen kerülhetünk ki, senki nem hiszi el – mondta Szalay Ferenc a DIGI Sport híradójának a 69-63-ra elveszített vb-selejtezőről, amelyen a magyarok méltó ellenfelei voltak a jóval magasabban rangsorolt olasz csapatnak.

- Nagyon fontos, hogy egy olyan szövetségi kapitány -Ivkovics Sztojan - van a fiúk élén, akinek a mentalitása, a habitusa nem ismer kíméletet és kegyelmet. Egy ’férfiember tűrjön!’ alapelvvel megy előre és halad a válogatott. De nagyon nagy köszönet a kluboknak is, mert a válogatottban magyar klubok, magyar játékosai - magyar képzésből jöttek ki. És mondhat bárki bármit, igenis tudnak a klubok is ilyen szintű munkát végezni. Sok a vita, hogy mennyi külföldi kell. De egyre jobb minőségű külföldiek játszanak a magyar bajnokságban, akiktől nagyon sokat lehet tanulni. A lányoknál ez még magasabb szinten van. Mert az, hogy a Sopron ezüstérmes a Final Fourban, a női Euroliga elején ott van, az egy nagyon-nagyon komoly eredmény – nyilatkozta a kosárelnök.


A magyar válogatott legjobbja az olaszok ellen a 25 pontig jutott Vojvoda Dávid volt, aki a Sport24-nek azt mondta: egyre közelebb van a társaság ahhoz, hogy legyőzzön egy igazi nagycsapatot.
„Sajnálom, hogy nem sikerült egy igazi nagycsapatot elkapnunk, ez még mindig hiányzik a repertoárból. Egyre közelebb vagyunk hozzá, de valami mindig nem sikerül. Ettől függetlenül, szerintem büszkék lehetünk az olaszok elleni teljesítményünkre.”

A magyar férfi válogatott jelenleg – a már kijutott Litvánia, a második olaszok és a mieinkhez hasonlóan 12 pontos lengyelek mögött - negyedik a vb-selejtezők J csoportjában, ahonnan az első három automatikusan kijut a 2019-es, kínai világbajnokságra.

November 29-én Horvátországban, majd három nappal később, itthon Hollandia ellen szerepel a válogatott.
„A hollandokat hazai pályán mindenképp meg kell vernünk. A horvát sztárjátékosok elvileg nem fognak ellenünk játszani, hiszen zajlik az NBA-szezon, úgyhogy abszolút lehet esélyünk ellenük is, ha így tudunk játszani. Nagyon várom már!” – lelkendezett a 28 éves Vojvoda.

 

A vb-selejtezők 2019 februárjában érnek véget, amikor az olaszokkal idegenben játszanak Vojvodáék, zárásként pedig akár a vb-szereplésről döntő meccs következhet a horvátok ellen, Magyarországon.
Edzői életműdíjat kap a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző! A jóslatok szerint Szabó Krisztián Supercarban is Európa-bajnok lesz!