misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Sastin Marianna: Jó érzés volt nemzetközi versenyen a dobogó tetején állni! Rég volt ilyen

A Vasas világbajnok birkózója, Sastin Mariann talált legyőzőre az Alekszandr Medvegyev-emlékversenyen, és egyre jobb formában várja a budapesti világbajnokságot.

A nyolcfős mezőnyben Sastin Marianna a kazah Kaszimovát pontozással, a kínai Lu Ná-t, valamint a riói olimpiai bronzérmes indiai Malikot pedig tussal verte, így övé lett az aranyérem 62 kilóban a fehérorosz fővárosban.
 
 
A vasas világbajnok birkózója egyre jobb formában várja a budapesti világbajnokságot (Fotó: vasassc.hu)

 - Egy héttel a minszki verseny előtt Lengyelországban versenyeztem, de az a viadal egyáltalán nem sikerült jól. Csak az vigasztalt, hogy ott elsősorban saját magamat vertem meg. A versenynaptár idén elég furcsán van összerakva, ami itt Minszkben is látszott az indulók számán, de azért az a 8 versenyző, aki végül szőnyegre lépett, mind magas nívót képviselt - mondta a sportoló a vasassc.hu-n. Hozzátette, a versenyen a az edzők sorsoltak. - Végül a kazah lánnyal birkóztam az első körben, és nyertem pontozással. A második körben kínai lányt - akinek ez volt a harmadik nemzetközi versenye - egy pörgetés közben sikerült kétvállra fektetnem, míg a döntőben az indiai ellenfelet úgy tudtam megverni, hogy 4-0-ra elhúztam, aztán ő indított egy akciót, de belefogtam a pörgetésébe és itt is összejött a tus.

Sastin Mariann elmondta jó érzés volt nemzetközi versenyen a dobogó tetején állni.
- Rég éreztem már ilyet. Most jön még Bukarestben egy megméretettetés, aztán már itthon készülünk tovább a világbajnokságig.



Ismét világbajnok lett a Szupergirls! Jöhet a hazai darts Eb!