misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Kiss Szilárd: Magyar edzőt a magyar kézialbda válogatott élére!

A siófoki aréna névadója, a mesteredző Kiss Szilárd a DIGI Sport híradójának arról beszélt, hogy a kézilabda-válogatottat itthon magyar edzőnek kellene irányítania, mivel szerinte a külföldi szakemberek nem ismerik a sportág hazai felépítését, mint ahogyan a társadalmi berendezkedésünket sem.

Kiss Szilárd jelenleg a Siófok utánpótlásképzésének a szakmai igazgatója, és a pár hete átadott multifunkciós sportcsarnok névadója. Edzői karrierje már több mint ötven éve tart, csaknem négy évtizeden át dolgozott férfi csapatokkal, majd a női szakágban is komoly sikereket ért el. 2004-ben a női válogatottal Eb-bronzérmet szerzett.

Markáns véleménye van arról, hogy szükség van-e itthon külföldi szövetségi kapitányokra; a női válogatottat Kim Rasmussen, a férfi csapatot pedig a Veszprémben is edzősködő Ljubomir Vranjes irányítja.
„Kimondom, mert ez az én gondolatom állandóan. Magyarországon miért nem magyar edző irányítja a válogatottat? Sokan mondják, hogy külföldi edzőkre van szükség, nekem nincsen semmi bajom velük, nehogy valaki félreértse, de én jobban szeretném, és számomra szimpatikusabb lenne, ha magyar edző dolgozna a válogatottnál. Azt hiszem, nem ismerik ezek a külföldi edzők annyira az egész magyar kézilabdázásnak a felépítését, és nem ismerik a társadalmi berendezkedésünket sem. Nem elég tájékozottak talán azok a külföldi edzők, akik idejönnek” – nyilatkozta a Sport24-nek Kiss Szilárd.

A 73 éves szaktekintély a Veszprém első nyolc bajnoki címéhez rengeteget hozzátett, sőt ebből egyet ő maga jegyzett vezetőedzőként. Ezért is érdekes, hogy mit gondol a mostani együttes nyolcaddöntős Bajnokok Ligája-kieséséről.
"Valamikor ezen gondolkodtam, hogy a siker és a kudarc hogyan dörzsölődik egymás mellett, és hogy egyáltalán van-e ilyen, hogy kudarc, és van-e ilyen, hogy siker. Van, de mindig azt kell figyelembe venni, hogy mi a célkitűzése egy csapatnak. Ebben az évben, ahogy így látom – megjegyzem, teljesen kívülálló vagyok, nem látom belülről a dolgokat -, egy kicsit visszaesett a csapat. A klub természetes célkitűzése, hogy a BL-ben a legjobb négybe kerüljön, ez nem sikerült, és ha siker-kudarcról beszélünk, akkor a kudarc oldalára billent ez a rész” – fogalmazott Kiss Szilárd.

 



A férfi kéziseinknél nincs kapitánykérdés, mindenben támogatják Vranjest Tizenkét érmet gyűjtöttek a magyarok a Nomád Világjátékokon