misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Meglepetés ezüst: Liu Shaolin azt hitte, csak bronzérmes lett a vb-n

Liu Shaolin Sándor pár pillanatig azt hitte, csak bronzérmes lett összetettben a montreali rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon, később aztán hamar kiderült, hogy egyetlen ponttal sikerült megelőznie koreai vetélytársát. Az olimpiai bajnok váltó oszlopos tagja a DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy mostantól lesz ideje arra, hogy kiderítse, mi a helyzet a Usain Bolt által nekik ígért pezsgővel. Liu Shaoang szerint azért sikerült a vártnál kicsit gyengébben a vb, mert az olimpia után elfogyott a motiváció, miközben fizikailag és mentálisan is elfáradt a csapat.

"Miután vége lett a futamnak, felnéztem a táblára, ahol harmadikként voltam kiírva. Utána kérdezte a holland versenyző, hogy második lettem? Erre én, nem tudom, nem hiszem, mert? Visszanéztünk, és ki volt írva, hogy második lettem, egy ponttal sikerült megvernem a koreai fiút, úgyhogy nagyon boldog voltam" - mondta a Sport24-nek Liu Shaolin Sándor.

Az ifjabbik Liu fivérnek viszont nem sikerült igazán jól a vb, hiszen 1000 méteren kilencedik, összetettben pedig 14. lett. 
"Igazából a motivációnk fogyott el, és fizikailag, de mentálisan is mindenki fáradt volt már. Nehéz volt úgy visszaállni a pályára, hogy most itt ugyanúgy teljesíteni kell, mint az előző versenyeken. De szerintem mindenki kihozta a maximumot, most ennyi volt bennünk ezen a világbajnokságon."

Nem is lehet könnyű visszazökkenni az olimpiai aranyérem megszerzését övező eufóriából, ezt Knoch Viktor, a csapat legrutinosabb tagja is aláírja. 
"Nagyon nehéz volt az olimpia után visszaállni edzésbe, és arra gondolni, hogy van még verseny, a szíve szerint mindenki elment volna nyaralni, pihenni. De muszáj volt beleállnunk pár nap múlva a teljes edzésbe, nekem ez nagyon-nagyon nehezemre esett. Az egész olimpia mentálisan és fizikálisan is nagyon megterhelő, nagyon hosszú volt, más rendszerben zajlott, mint amihez mi hozzá vagyunk szokva, hiszen nagyon el volt nyújtva. Én nagyon fáradtnak éreztem magam utána fizikálisan és mentálisan is, és ez sajnos látszódott is a váltóban nyújtott teljesítményemen. De a legfontosabb versenyen mi nyertünk az idén, 10-15 év múlva senki nem fog emlékezni, hogy mi itt most elestünk a váltóval."

A visszavonulás gondolata már a vb előtt is ott motoszkált Knoch fejében, ám még mostanra sem döntött a folytatásról. 
"Igazából ezzel a döntéssel nem kell kapkodni, mert elég hosszú holtszezon következik a négyéves ciklus után, úgyhogy ráérünk majd ezt kipihenve, józan ésszel kigondolni, hogy mit szeretnénk csinálni" - fogalmazott a négy olimpián is részt vett Knoch Viktor.

Esés ide vagy oda, az elmúlt hetekért, hónapokért jár a pezsgő Liu Shaolin Sándornak, Liu Shaoangnak, Knoch Viktornak és Burján Csabának. Még akkor is, ha egyelőre még nem a Usain Bolt által beígért italt kapták kézhez. 
"Még nem kaptuk meg a pezsgőt, nem tudom, hogyan áll az ügy, de mostantól lesz időnk mindent kideríteni" - mosolyodott el Liu Shaolin Sándor.

 



Fantasztikus siker: Budapest rendezheti a női Európa Liga négyes döntőjét! Gyurta Dani elárulta, ki miatt lett olimpiai bajnok