misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Knoch Viktor átadná a korcsolyát a feleségének, és biztos Liuék vb-érmében

Olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónk, Knoch Viktor még nem döntötte el, hogy a kanadai világbajnokság után tényleg átadja-e a korcsolyát a sportágba visszavágyódó feleségének, a DIGI Sport híradójának azonban elmondta, milyen területen szeretne dolgozni, ha 28 évesen a visszavonulás mellett dönt.


Olimpiai másnaposság, az állapot, amikor a csúcsról lefelé tekintő sportoló a nagy örömmámorban úgy érzi, nehezen tudja magát felpörgetni a folytatásra. Így vannak ezzel most rövidpályás gyorskorcsolyázóinknak, akinek muszáj lesz megerőltetniük magukat, hiszen hamarosan a kanadai világbajnokságon kell majd ismét bizonyítaniuk.
"Nagyon nehéz motivációt találni reggel hétkor a jégpályán, egy olimpiai arany után. De össze kell kapnunk magunkat, amennyire lehet, és a vb-n jó formában mozogni” – nyilatkozta a Sport 24-nek Knoch Viktor.


Knoch a jövő hétvégi, montreali vb-ről is beszélt
"Nem is tudom, hogy indulok-e egyéniben vagy sem. Egyéniben meglepődnék, hogy ha nem nyerne érmet Sanyi vagy Ádó. Kicsit gyengébben sikerült számukra egyéniben az olimpia, de a nagy számok törvénye alapján a vb-n jól kell, hogy szerepeljenek.”


Heidum Bernadett a női váltóval negyedik lett Pjongcsangban, és kissé ő is nehezen tud ráhangolódni a közelgő világbajnokságra.
„Az olimpia négyévente van, a világbajnokság pedig minden évben, úgyhogy úgy van vele az ember, hogy a vb nem annyira fontos ebben a szezonban, így kicsit tényleg nehéz összeszedni magunkat, nem leengedni, hanem folytatni ezt a három hetet. De ez minden országban ugyanígy van, úgyhogy, talán egyenlő esélyekkel fogunk indulni” – fogalmazott a 29 éves kiválóság.


„Én eddig is úgy voltam vele, ahogy láthattuk, hogy a gyorskori egy eléggé kiszámíthatatlan sport, azaz egytől nyolcig bármi lehet. Legutóbb negyedikek voltunk az olimpián, tavaly másodikak voltunk a vb-n, volt, hogy éppen csak bejutottunk a legjobb nyolcba. Nehéz lenne tényleg megtippelni, hogy milyen eredményeket érhetünk el” – jegyezte meg Heidum Bernadett.


A Dél-Koreában remeklő magyarok közben azért nagyon odafigyeltek, hogy inspirálják a sportág legfiatalabb követőit. A vasárnapi korcsolya fesztiválon – Keszler Andreával és Tóth Ivettel kiegészülve - ők voltak a díjátadók.
"Több mint kétszáz gyerek nevezett, ami nagyon jó, és ha miattunk csak hárommal több kislány vagy kisfiú jön le, én már örülnék. Amikor köszöntöttek minket a hazaérkezésünk után, az fantasztikus volt, soha ilyen nem fordult még elő, hatalmas élmény volt” – mesélte Heidum Bernadett.


Knoch Viktor arról is beszélt, hogy a váltóban megnyert olimpiai aranyéremnek a sportdiplomáciában is lehet pozitív hozadéka.
"Sok szempontból nagyon sokat jelent az aranyérem, az ISU-ban (nemzetközi szövetség) sem mindegy, hogy van egy olimpiai bajnoki címe Magyarországnak, vagy egy pici nemzetnek számít" – mondta a negyedik olimpiáján részt vett gyorskorcsolyázó, aki éppen egy éve, hogy bekerült a nemzetközi szövetség sportolói bizottságába.


Közben, 28 évesen már a visszavonulás gondolatával kacérkodik, a stafétát, vagy inkább a korcsolyát pedig a feleségének adhatja át.
„Ezek családi döntések, hogy mi legyen a jövőben. A feleségem szeretne még korizni, félretette a z ő korikarrierjét a gyermekünk miatt, úgyhogy ezt majd közösen döntjük el, hogy mi lesz. Ha nem folytatnám, szeretnék a sportban maradni, a szövetségben elhelyezkedni, úgy gondolom, hogy lenne tennivaló. Ezen kívül pedig a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség, esetleg a MOB – ilyen irányba gondolkozok, de hogy hol lesz rám szükség, hol tudok mozogni, az majd kiderül.”


Az pedig jövő hétvégén derül ki, hogy rövidpályás gyorskorcsolyázóink az olimpiai másnaposságból kijózanodva, a kanadai világbajnokságon is a dobogó tetejére állhatnak-e majd.

 A buddhista naptár segítette vb-címhez Márton Anitát? Tóth Ivett: Örülök, hogy rockercsajnak hívnak