misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

A buddhista naptár segítette vb-címhez Márton Anitát?

Tíz olimpiai aranya már van a magyar atlétikának, ám a vb-cím eddig csak nem akart össze jönni, ha volt is átok, akkor annak már azt is tudjuk, mi vethetett véget.

 - Mindent ugyanúgy csináltunk, mint az előző versenyek alkalmával. De, ha jól olvastam, tízmilliószoros nap volt pénteken, a buddhista szerzetesek egy évben négy ilyen napot állapítanak meg. Bár nem hiszem, hogy ez segített - mosolyodott el Márton Anita a DIGI Sport híradójának adott interjújában. 

"Többször közel voltunk hozzá, hogy világbajnoki aranyérmünk legyen, de nekem sikerült először megvalósítani, és nagyon örülök, hogy ilyen nagy dolgot sikerült véghez vinnem, és nagy büszkeséget tudtam az országnak okozni" – tette hozzá a súlylökő, akinek olimpiai bronz, vb-ezüst és Eb-arany már volt a nyakában.

Márton Anita a birminghami világbajnokságon 19,62 méteres dobással nyerte meg a női súlylökést, a magyar atlétika pedig valóban régóta várt már egy ilyen nagy dobásra. 
"Régóta, amióta világbajnokságot rendeznek; az első szabadtéri 1983-ban, az első fedett pályás 1987-ben volt. Bronz-, ezüstérmek voltak itt is, ott is, de világbajnoki címe még valóban nem volt a magyar atlétikának. Ez egy fontos mérföldkő, volt egy masszív fal, de ez most egy kicsit megbomlott" - nyilatkozta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Ezeket a falakat döntögeti Baji Balázs is, aki bár ezúttal egy századdal jobbat futott 60 gáton, mint két éve, ez most mégsem ért döntőt. De nem is ezen a távon akar igazán nagyot alkotni a 110 gát vb-bronzérmese. 
"A 60 méter nagyon rövid és intenzív táv, amelyen egy-egy kis hiba el is döntheti a versenyeket. Egyáltalán nem vagyok elkenődve, hogy ez most nem sikerült, mert ez abszolút benne van a gátfutásban, főleg a fedettpályás világversenyekben. Biztos vagyok benne, hogy 110 gáton ugyanolyan állapotban leszek, mint tavaly" - fogalmazott a szabadtéren vb-bronzérmes atléta.

 



"Megtiszteltetés a magyar válogatottat irányítani" - Eb-re juttatná röplabdázóinkat az új román kapitány Knoch Viktor átadná a korcsolyát a feleségének, és biztos Liuék vb-érmében