misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Madaras Norbert: Az olaszoknál mindig van egy kis hiszti, egy kis játékvezetői nyomás

 A Ferencváros vízilabdacsapata a Miskolc elleni kettős győzelemmel bejutott be az Eurokupa döntőjébe, amelyet tavaly a Nagyvárad ellen sikerült megnyernie. A címvédő sokat erősödött, a DIGI Sport híradójának nyilatkozó Madaras Norbert mégis óva inti a könnyű sikerről ábrándozókat, hiszen a Verona remekel a saját bajnokságában, ráadásul az olasz csapatok ellen sohasem könnyű játszani.

 

Nyáron teljesen átalakult a Ferencváros vízilabdacsapata, seregnyi új játékost, köztük világklasszisokat kellett beépítenie Varga Zsoltnak, ami egyben nagy kihívás, és persze kellemes feladat is. A zöld-fehérek eddig jól állnak, és úgy néz ki, márciusra összeállt a csapat. A Miskolc kiejtésével - csakúgy, mint tavaly -, ismét nemzetközi kupadöntőt játszhat a Fradi.

"Ha visszaemlékszem, tavaly az elődöntőnek a két meccse volt igazából a döntő, nagyon nehéz találkozók voltak. Összességében egy góllal nyertünk (a montenegrói Jadran Herceg Novi ellen), míg a döntőben, Nagyváradon hatgólos előnnyel sikerült végezni, emiatt a második meccs könnyebb volt. Tavaly tehát az elődöntő, míg idén a döntő lesz a legnehezebb" - nyilatkozta a Sport 24-nek Madaras Norbert.

A döntőben az a Verona lesz az ellenfél, amellyel a selejtező első körében már találkozott a Fradi: szeptemberben, saját medencéjében 11-9-re nyert a címvédő. "Az olasz csapatok ellen nem egyszerű, mindig van egy kis hiszti, mindig van egy kis játékvezetői nyomás. És azért jelentsük ki, egy jó csapatról beszélünk. A veronaiak az olasz bajnokságban másodikak a Recco mögött. Nagyon jó meccseket játszottak, volt, hogy 4-2-re, 5-2-re győztek, képesek tökéletes védekezést hozni. Biztos, hogy nehéz dolgunk lesz, még ha azt is mondom, hogy nekünk a támadójátékunk különösen jó. Attól is függ a döntő kimenetele, hogy hol lesz az első meccs, náluk vagy nálunk, de ettől függetlenül, mindenképpen győzni szeretnénk" – fogalmazott a kétszeres olimpiai bajnok pólós.

 

Manhercz Krisztián még szegediként játszott elődöntőt az Eurokupában, most pedig első döntőjére készül a 21 éves magyar játékos. "Kétmeccses döntőt még sohasem játszottam, ez furcsa lesz, de az biztos, hogy mindenki száz százalékot, ha nem többet bele fog adni, hogy ismét megnyerjük ezt a kupasorozatot."

 

A tavalyi serleg egyelőre a Népligetben van, és mindenki azt szeretné, ha ez így is maradna. "A tavalyi csapattal összehasonlítva, azért kijelenthetjük, hogy az idei egy jobb játékosokból álló, jobb csapat, és ha tavaly sikerült, akkor idén pláne kellene, hogy sikerüljön - de azért ez nem ilyen egyszerű, a sportban nem így mennek a dolgok. A mostani stabilabb csapat, mint a tavalyi, és több lábon áll" – hasonlította össze a két Fradit a 38 éves Madaras Norbert.

 

A Verona története során először jutott be egy nemzetközi sorozat döntőjébe, míg a Fradi címvédőként lesz ott a fináléban, amelyet élőben láthatnak majd a DIGI Sporton.

 



Európa-bajnoki bronzérmes lett a magyar csapat "Megtiszteltetés a magyar válogatottat irányítani" - Eb-re juttatná röplabdázóinkat az új román kapitány