misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Miklós Edit: Szívesebben lennék én is Koreában, megpróbálom feldolgozni

A koreai mínuszok helyett a meleg edzőteremben készül Miklós Edit már a következő szezonra - igaz, az olimpiai hetedik helyezett magyar alpesi síző ezt a rehabilitáció részeként teszi. Az egy hónappal ezelőtti sérülése véget vetett az idei olimpiai álmainak, amit - mint azt a DIGI Sport híradójának elmondta - nemcsak fizikailag kell feldolgoznia.

"Hát nem könnyű, szívesebben lennék én is Koreában, sajnos a sors így hozta, és most itt vagyok Budapesten" - mondta Miklós Edit elcsukló hangon a Sport 24-nek. "Megpróbálom feldolgozni, úgy érzem, hogy elég jól haladok. Persze, szomorú vagyok, hogy nem lehetek ott, de elfogadtam, és megy tovább az élet. Harcolok még tovább. A sérülés sokkal kisebb, a jobb lábamban csak egy keresztszalag-, egy belső szalag- és meniszkusz-sérülés volt. A tavalyihoz képest ez sokkal egyszerűbb, gyorsabb lesz a rehabilitáció. Gyógytornám van minden nap, most már hajlíthatom jobban (a lábam), mint 90 fok, terhelhetem maximálisan, úgyhogy a gyógytornával kombinálva már erősítek is. Mindenképpen kivárjuk a hat hónapot, addig semmiképpen sem szeretnék hóra állni, noha a rehabilitációnak hamarabb vége lesz, és hamarabb egészséges leszek a fél évnél."

A gyógytorna és az edzések napközben, míg az olimpia hajnalban van, így marad idő tévézni is. Már amikor van mit nézni, hiszen az alpesi sízők a tervezett vasárnap helyett csak kedden kezdhették meg a versenyeiket, továbbra sem ideális körülmények között. Persze az időjárás viszontagságaira ez a szezon mindenkit felkészíthetett. 
"Ez a szezon szerintem ilyen szempontból már mindenkit megerősített, mert rengeteg versenyt lemondtak vagy arrébb toltak, de mindenképp nehéz egy ilyet feldolgozni. Ami jó a mostani olimpián, hogy egyből lemondják a kérdéses versenyeket, már a reggeli órában, és nem húzzák óráról órára a halasztást, ilyen szempontból a sportolóknak könnyebb."

 



Szívrohamot kapott a bíró Márton Anita versenye közben Berki Krisztián: A fájdalom része az életemnek, de az olimpia a legfontosabb