misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Szívrohamot kapott a bíró Márton Anita versenye közben

Márton Anita 18,87 métert, a világ idei harmadik legjobbját dobta a németországi Sassnitzban rendezett atlétikai versenyen, amelyen egy nem mindennapi esemény is történt. Amint azt olimpia bronzérmes súlylökőnk a DIGI Sport híradójának elmondta, szívrohamot kapott a bíró, ezért a versenyt egy időre felfüggesztették.

"A harmadik sorozatban pont én következtem, amikor a bíró rosszul lett, gyakorlatilag szívrohamot kapott. Emiatt 15-20 percre le is állt a verseny. Sok minden történt már velem az elmúlt évek során, de ilyen még nem, egy kicsit nehezen sikerült összekapnom magam utána” - nyilatkozta a Sport 24-nek Márton Anita.

"Ilyenkor nagy segítséget nem lehet tenni; ha az ember azt látja, hogy valaki az életéért küzd, az a lelkét mindenképpen megviseli” - mondta az esetről Márton Anita edzője, Eperjesi László.

A verseny végül jól alakult a magyar sportoló szempontjából.
"Kezd alakulni az eredmény, ez is volt a terv, hogy ezen a németországi versenyen a 19 métert megközelítve szeretnék lökni majd. 18,38-at löktem az előző versenyemen, és egy lépcsőfokkal feljebb szerettünk volna lépni.”

18,87-nél idén csak Maggie Ewen és Danniel Thomas-Dodd volt képes nagyobbat dobni; az amerikai 19,20, a jamaicai 19,05 méterig jutott egy nappal Márton Anita versenye előtt.
"Én azt vártam Anitától, hogy 18,70 környékén fog lökni, egy kicsivel túlteljesítette, de ezért nem vagyunk szomorúak egyáltalán” - értékelt a magyar klasszis edzője. "A technikát mindig lehet javítani, mert olyan még nem volt, hogy valaki tökéletes technikát hajtott volna végre. Anitánál a csípőmozgáson kell javítani - ez határozza meg, hogy milyen pozícióból tudja elkezdeni a lökést."

Amennyiben az apró technikai dolgok a helyükre kerülnek, márciusban, Birminghamben akár megszülethet hazánk első női súlylökő világbajnoki aranyérme is, amire Eperjesi László szerint reális esély van.
"Mindenképpen meg lehet (nyerni a vb-t), azt még nem tudjuk, hogy fognak lökni a többiek, de én azt hiszem, nagy esély van arra, hogy ez megtörténjen."

A vb előtt még lesz egy verseny.
"A fedett pályás országos bajnokságot - a téli dobó ob-val együtt - február 24-én rendezik Szombathelyen, úgyhogy két hét múlva fogok újra versenyezni, addig edzőtáborozunk, illetve pár napig otthon is leszünk majd, és folytatjuk a felkészülést, hiszen a birminghami világbajnokságra időzítjük majd a formát."

 



Mocsai Lajos: A válogatottnak évi 50-62 napot kellene együtt dolgoznia Miklós Edit: Szívesebben lennék én is Koreában, megpróbálom feldolgozni