misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Magyar gokartsiker a világbajnokságon

Az újpesti Top-Motorsport Egyesület gokartosa, Nagy Sándor eredményesen szerepelt a Rotax Max Challlange Grand Finals versenyen. A fiatal versenyzőt Szép Ferenc csapatvezető, és Szombathelyi Bence versenymérnök kísérte el Portugáliába. Ők azok, akik egész évben együtt dolgoztak a tehetséges sportolóval.


HIRDETÉS
Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Itt a lehetőség, hogy vásárlás előtt belehallgass a könyvbe, hiszen Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze az első rész után a második fejezetet is felolvassa Neked. (Az első fejezetett ide kattintva hallgathatod meg). Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Libri és a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n! Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!

Az ujpest.hu beszámolója szerint Sándor az országos bajnokság junior kategóriájának megnyerésével kvalifikálta magát a világdöntőre. A 72 fős nemzetközi mezőny nagy kihívás elé állította, mivel külföldi vetélytársai rendszeresen vesznek részt a hasonlóan magas színvonalú versenyeken. A magyar fiú ebben az esztendőben hétszer rajtolhatott, a többség húsznál is több hétvégén próbálhatta ki gépét és önmagát.



Sándor a szabadedzések alatt végig gyors volt, de sajnos az időmérőn csak a 41. helyen végzett a sorsolt motorral problémái miatt. A selejtező futamokban érett versenyzéssel, számos előzést bemutatva haladt előre, és összetettben a tizedik helyről várhatta a döntő futamot. Az izgalmas fináléban ötödikként ért célba, amely a magyar csapat legjobb eredményét jelentette. Nagy Sándor portugáliai eredményének valamint az idei évben nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően érdemelte ki az „év gokartversenyzője”-díjat.

Jövőre már feljebb lép egy kategóriát, és a felnőttek között versenyezhet az ifjú titán. A tervek szerint az országos bajnokságban és a vele párhuzamosan haladó Közép- és Kelet-Európa bajnokságban indul.



Még csak 16, de már autóversenyő - és nemsokára helikopter pilóta is 200 mesét értek a női kézilabda-válogatott sport relikviái