misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Kozma Dominikot agyonveri úszásban gyerekkori barátja

A magyar úszósport két kiválósága, Kozma Dominik és Bernek Péter ismét együtt készülnek, méghozzá a BVSC színeiben. A két gyerekkori jó barát sokat mókázik, de becsülettel meg is hajtják egymást a vízben.


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n! Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


- A Petihez képest inkább fék vagyok - nevetett fel Kozma Dominik, amire Bernek Péter így reagált. - Ha akar, és épp olyan napja van, még edzeni is hajlandó.

A hangulatra nem lehet panasz a BVSC úszóinál, főképp a jól sikerült rövid pályás országos bajnokságot követően. Bernek Péter egymaga három aranyérmet szerzett, a 200 vegyes és a 400 gyors mellett a 4x200-as gyorsváltóban is győzni tudott. Utóbbi számban ráadásul újra együtt úszhatott Kozma Dominikkal, aki nemrég került a zuglói csapatba, otthagyva az MTK-t.

- Igazából majdnem 20 éve ismerem őt, együtt kezdtünk el úszni, mindig egy különleges élmény (vele együtt lenni), de már megszoktam. Örülök, hogy újra csapattársak vagyunk, mert a többiekkel együtt egy jó kis társaság gyűlt itt össze, és eredményesen tudunk dolgozni - mondta a DIGI Sport híradójának a rövid pályás világbajnok Bernek Péter.

- Ez volt az egyik lényege a váltásnak, hiszen egyedül sokkal nehezebb. Megy úgy is, de egyedül a holtpontokon átesni és a maximumnál följebb tolni magadat - sokkal nehezebb, mint ha valaki melletted van. Főleg, ha egy olyan ember van melletted, mint Peti, aki ráadásul engem folyamatosan agyonver - mesélte a vb-bronzérmes Kozma, aki szókimondó, spontán nyilatkozatai miatt a szurkolók egyik nagy kedvence.

- Mindig azzal próbálkozik az edzéseken, hogy most már elég, ő már végzett, de egyébként ezt csak viccből mondja, és megcsinálja a feladatokat – finomított a Kozma Dominikról kialakított képen Nagy Péter, a BVSC úszószakosztályának a vezetője.

- Jó korán végeztél? Én is szeretnék edző lenni! - kiáltotta ki közben a vízből fülig érő szájjal a 26 éves úszó.

Kozma ott lesz a december 13-án kezdődő, koppenhágai rövid pályás Eb-n, ám egy betegség megnehezítette a dolgát.
- Eddig nem úgy sikerült ez a felkészülés, ahogyan terveztem. Nem mentem el a Világkupára, hátha addig majd nagyon jókat fogok edzeni, de sajnos egy gyakorlásra sem jutottam el, mert 40 fokos lázam volt, és az összes testnyílásomon ordított kifelé minden. Buktam másfél hetet, ahelyett, hogy nyertem volna egyet. Meglátjuk, mi lesz ebből. Egyre nehezebb ez a diéta, egyre szigorúbban kell tartani, és akkor talán vissza tudom hozni magam.

Bernek Péternek a forma megtartása a fő célja.
- Valószínűleg a 400 vegyes és a 400 gyors lesznek a számaim az Eb-n, és ezek mellett várhatóan a 200 vegyes lesz a harmadik. Mindenképpen érmeket szeretnék nyerni – mondta el várakozásait a Sport 24-nek.

 



Szereti a gulyást és magyarul köszön honosított kosarasunk Három BL-vereség után sem kötelező a győzelem Veszprémben