misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Letették az olimpiai esküt a magyarok

A MOB hétfői közgyűlését követően - melyen elfogadták a Szocsiba utazó Magyar Csapat személyi összetételét és a 2014-es költségvetést -, ünnepség keretében fogadalmat tettek a XXII. Téli Olimpiai Játékokra utazó magyar sportolók.

oi

A MOB közgyűlése a Szocsiban résztvevő Magyar Olimpiai Csapat és küldöttség személyi összetételét egyhangúlag elfogadta, így összesen 16 magyar sportoló utazik az ötkarikás játékokra.

A Borkai Zsolt vezette elnökség egy héttel ezelőtti ülésén tett javaslatot a szervezet költségvetésére, a közgyűlés az előterjesztést szintén egyhangúlag fogadta el. A szervezet idén, 11 milliárd 613 millió forinttal gazdálkodhat.

A közgyűlés után ünnepélyes keretek között tett olimpiai fogadalmat a csütörtökön Szocsiba utazó Magyar Csapat, az eskü szövegét Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázó mondta a sportolók előtt. A 16 sportoló közül egyedül Berecz Anna, Alaszkában tanuló és készülő alpesi síző nem tudott részt venni az eseményen.

Azt gondolom, az ember életében vannak felemelő és csodás pillanatok. Ilyen pillanat az is, amikor valakinek esélye és lehetősége van arra, hogy egy olimpián részt vegyen. A nyári olimpiai játékok mellett a téli olimpiai játékok Magyarországon nem olyan eredményesek. Amikor tehetségről, szorgalomról és kitartásról van szó, akkor épp olyan nagy dolognak lehet és kell is tartani azt, hogy valaki kijut az olimpiára. A Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként szeretnék köszönet mondani a kormánynak, amely soha ekkora támogatást nem adott a magyar sportnak. Két téli sportág is részesül ebben a támogatásban: a jégkorong és korcsolya. Várjuk azt, hogy a magyar olimpiai csapat Szocsiban eredményes és sportszerű versenyzéssel vívja ki a magyar emberek elismerését. Abban a pillanatban kell a legjobbat, a legnagyobbat nyújtani. Biztos vagyok benne, hogy mindenki érzi azt, hogy az a teljesítmény, amivel kijutott az olimpiára, az teljesíthető, sőt fokozható - mondta köszöntőjében a MOB-elnök.

the best internet security software

A fogadalomtételt csapatgyűlés követte, melyen rövid tájékoztatás mellett a Magyar Csapat tagjai, a sportolók, edzőik és a hivatalos kísérők megkapták szocsi akkredtitációjukat. Az olimpiai delegáció január 30-án, csütörtök este indul az orosz tengerparti városba.

A MAGYAR INDULÓK A TÉLI OLIMPIÁN:

Rövidpályás gyorskorcsolya: Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Béres Bence, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Keszler Andrea, Darázs Rózsa.

Gyorskorcsolya: Nagy Konrád.

Alpesi sí: Berecz Anna, Miklós Edit, Farkas Norbert.

Sífutás: Szabó Milán, Simon Ágnes.

Sílövészet: Gombos Károly, Szőcs Emőke.

 

 

 



Össze tudunk veszni a téli olimpián Gyász: elhunyt Karl Erik Böhn, a női kéziválogatott kapitánya