misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Kenderesi Tamás: Nem tudom, hogy a matekérettségi vagy az olimpiai bronz megszerzése volt nehezebb

Kenderesi Tamás, olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes úszónknak nagy kő esett le a szívéről, amikor sikeresen leérettségizett matematikából. Ma már biztosan állítja: e-learninggel készült volna ő is, ha a matematikaérettségire felkészítő online kurzust egy picit hamarabb kidolgozzák és rendszerbe állítják. 

Az E-Palatábla Alapítvány rendkívül fontosnak tartja, hogy modern oktatási módszerek alkalmazásával biztosítson hozzáférést a korszerű, digitális tartalmakhoz. Ezért 2017 őszén elindította egyedülálló, az aktuális érettségi követelményeknek megfelelő, a közép-és emeltszintű matematikaérettségihez szükséges teljes ismeretanyagot feldolgozó online kurzust, mely minden segítséget megad az érettségi előtt állóknak. Az e-learning felkészítő idén minden diák számára ingyenesen hozzáférhető.
„A közép- és emelt szintű matematikaérettségire felkészítő kurzust nagy sikerrel indította el a tavalyi tanévben az E-Palatábla. Az adatokból is láthatjuk, hogy az e-learning képzés rendkívül hasznos, ugyanis a több ezer diák 84,7%-a jeles vagy jó osztályzattal zárta a matematikaérettségit, míg a tanulók 59,7%-a jelest kapott. Ez az eredmény jóval túlszárnyalja az országos átlagot, így kimondhatjuk, hogy az online kurzus beváltotta a hozzá fűzött reményeket és a jövőre nézve is nagyon biztató képet mutat” – nyilatkozta Fauszt András, az e-Palatábla Alapítvány elnöke.
"Idén sokkal összetettebb, részletesebben kidolgozott programot hívtunk életre, melyben tanárok és diákok is ingyenesen részt vehetnek, amennyiben pályáznak az alapítványi támogatásra. A képzés szintek szerint elkülönített 24 tematikusan összeállított elméleti anyagból áll, amelyet gyakorlófeladatok és tesztek egészítenek ki. A képzést az éles érettségi előtt próbaérettségi feladatsorok zárják, melyek elősegítik az ismétlést és felszínre hozzák az esetleges hiányosságokat, amelyeket pótolni kell a tanulónak. Az e-learning módszer segít a gyors, hatékony, szabad felkészülésben, ugyanis a szöveges információk mellett szituációs gyakorlatokkal és interaktív animációkkal hozza közelebb az ismeretanyagot a diákokhoz”

Kenderesi Tamás élsportolóként tudja, hogy az úszásban a jó eredmények eléréséhez maximális felkészültség és sok-sok versenyszituáció szükséges és ugyanez igaz a matematikára is. A sport játék és küzdelem, akárcsak a matematika.

„Szerencsére én túl vagyok az érettségin, de nagyon hasznosnak tartom az e-learning matematikaérettségi-felkészítő tananyag ötletét, ugyanis jó, ha haladunk a korral és nyitottak vagyunk a gyorsabb, szabadabb módszerekre. Ha most állnék érettségi előtt, biztos, hogy a tanév 19 hetére kidolgozott online felkészítőt választanám, mely az elméleti tananyag mellett mintafeladatokat és próbaérettségi tesztsorokat is tartalmaz, megkönnyítve a felkészülést. Élsportolóként tudom, hogy minden perc rendkívül értékes, mindig törekednünk kell a leghatékonyabb, leggyorsabb megoldásokra, az e-learning program pedig pontosan ezt kínálja. Akár utazás közben vagy két edzés között ebédszünetben is előveheted a tableted és megtanulhatsz egy leckét, amivel máris hasznosan töltötted az idődet és közelebb kerültél a célodhoz. Be kell vallanom, nehezen birkóztam meg a matekérettségi feladataival, de szerencsére sikerült. Nem is tudom biztosan, melyik volt a nehezebb: az olimpiai bronzérem, vagy a matekérettségi megszerzése” – mondja nevetve a fiatal úszó.

 



Chuck Norris és Van Damme elindította, Budapest történelmi vb-t rendez belőle Keszthelyi Vivien Christopher Miesszel dolgozik!