misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

"A vb-hez létesítmények is kellenek" - ezért jött Magyarországra Sebastian Coe

Budapest megpályázza a 2023-as atlétikai világbajnokság szervezését - jelentette be hétfőn Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. A nemzetközi szövetség elnöke, Sebastian Coe a DIGI Sport híradójának elárulta: azért jött Magyarországra, hogy a magyar helyszíntervekről is információkhoz jusson. A vb-bronzérmes gátfutó Baji Balázs 34 évesen is indulna a 2023-as csúcseseményen, már ha valóban Budapest lenne a házigazda.

"Egyelőre én remélem, hogy a világ minden tájáról lesznek kandidálók. De, az nagyon fontos, hogy Budapest egy csodálatos hely, és Magyarországnak óriási múltja van az atlétikában. Emiatt nagyon örülök, hogy ez az ország szeretne a helyszíne lenni egy világbajnokságnak. Persze, ehhez létesítmények is kellenek, és én most ezért is jöttem, hogy a helyi szövetséggel és a miniszterelnökkel is találkozzak, és megvitassuk az új atlétikai központ terveit" - nyilatkozta a Sport 24-nek Sebastian Coe.

Az új budapesti atlétikai stadion tervei már készen állnak, mint ahogyan a magyar szövetség is készen áll 120 éves fennállásának a legnagyobb feladatára.
"Az elmúlt hetekben-hónapokban történtek párbeszédek, egyeztetések a 2023-as vb-vel kapcsolatban, meghívtuk az elnök urat ide, és gyakorlatilag ráléptünk arra az útra, ami a reményeink szerint oda vezet majd, hogy, amikor jó egy esztendő múlva a nemzetközi szövetség dönt a 2023-as helyszínről, akkor a kis borítékból Budapest nevét húzzák majd elő" - mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Persze nemcsak világszínvonalú magyar stadionra, hanem ugyanilyen magyar versenyző sem árt, ha van egy magyar világbajnokságon. A most 28 éves Baji Balázs hat év múlva is még megbirkózna a gátakkal.
"Sok mindentől, az egészségtől, a motiváltságtól, és nyilván az eredményességtől is függ, hogy indulok-e a 2023-as vb-n. Ha Budapest valóban megkapja a világbajnokság rendezési jogát, az nekem egy óriási motiváló tényező lesz arra, hogy addig aktív élsportoló maradjak" - fogalmazott a vb-bronzérmes gátfutó.

Egyvalaki biztosan nem áll már rajthoz 2023-ban, ám az idén visszavonuló Usain Boltot talán nem lehetetlen pótolni.
"Usain Bolt hiányozni fog, de nemcsak mint sportoló, hanem mint személyiség is. Ő megmutatta, hogy szórakoztatni is lehet az embereket ebben a sportban, és ezt a mostani atlétáknak is fel kell ismerniük. A londoni világbajnokság azért is kiváló torna volt, mert feltűntek új arcok, nekünk pedig segítenünk kell őket, hogy igazi sztárrá váljanak" - mondta Coe, aki szintén kiváló futó volt: 1500 méteren kétszeres olimpiai aranyérmes, 800 méteren pedig két ötkarikás ezüstöt nyert.

A 2019-es atlétikai világbajnokságot Doha, a 2021-es versenyt pedig az egyesült államokbeli Eugene rendezi.



Így lett Szúnyogból a magyar Schwarzenegger "Annyit mozgom, amennyi jólesik" - hat hónapos várandósan is edz világbajnok sportolónőnk