misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

A tokiói olimpiáig teljesen megreformálhatják az ökölvívást

Nagyon komoly változásokra kerülhet sor a bokszban, miután megbuktatták a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség tajvani elnökét, Vu Csing Kuót, akin 15 millió dolláros hiányt kérnek számon. Erdei Zsolt a DIGI Sport híradójának azt mondta: az elnökváltás révén megerősödhet a magyar ökölvívás sportdiplomáciája. Erdei - magyar bokszelnökként - időközben eljött a Madárfészek Akadémiától, amely egy új csarnokot kapott.

"Egy olyan hiányt élt meg az AIBA, mint még soha. Ezt a pénz kerestetik pillanatnyilag, és aki felelős érte, az nem más, mint a szövetség felfüggesztett elnöke. Az AIBA-t Franco Falcinelli vezeti ideiglenesen, vele mi, magyarok jó kapcsolatot ápolunk, úgyhogy bízom benne, hogy a sportdiplomáciánk is meg fog erősödni" - kommentálta a történteket Erdei Zsolt, a magyar szövetség elnöke.

A szövetséget 2006 óta vezető Vu Csing Kuót azzal vádolják, hogy csőd közeli helyzetbe vezette a szervezetet, az ellenfeleit el akarta távolítani a végrehajtó bizottságból, jóváhagyás nélkül hozott fontos, anyagi jellegű döntéseket, közben pedig félrevezette a médiát és a nemzeti szövetségeket az AIBA pénzügyeiről. A szervezet adóssága jelenleg több mint 15 millió dollár (4 milliárd forint).

"Ezzel a nemzetközi váltással és a mi, új generációs váltásunkkal mindkét fél nagyjából egy irányba fog menni. Én úgy gondolom, hogy nagy változások lesznek még itt" - nyilatkozta ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány.

A Madárfészek Ökölvívó Akadémia új csarnokának a debütálásáról is beszélt Balzsay a Sport 24-nek.
"Több célt szolgál ez a rendezvény. Bemutatjuk az új központot, a Négy Nemzet Tornájával a határ melletti ökölvívó társadalmat és a sportpolitikánkat is erősítjük, illetve a felnőtt versenyzők külföldi bokszolók ellen is tapasztalatot tudnak szerezni."

A klub névadója, Erdei "Madár" Zsolt időközben eljött a Madárfészekből.
"Szemmel tartom az összes akadémiát, az összes régiót, de továbbra is a Madárfészekkel vagyok a legkritikusabb. Ez a helyszín egy nagy alakítás, egy olyan küzdősport bázis lesz, ahol versenyeket lehet rendezni és tisztességes körülmények között fel lehet készülni. De nem csak az ökölvívók számára, hanem más sportágak - dzsúdósok, karatésok - számára is.”

 Lángolt az autó Egerben, a helyi amerikaifoci-csapat segített Hanga Ádám: Azért igazolt le a Barcelona, hogy védekezzek