misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Alex Giorgetti - a pólós, aki bármit megtenne a magyar válogatottságért

Alex Giorgetti két havonta Magyarországon jár, mert itt laknak a rokonai és az édesanyja is, ám ezúttal nem rokonlátogatóban volt. Az olasz-magyar pólós a Bajnokok Ligája budapesti selejtezőcsoportjában szerepelt klubjával, a Canottieri Napolival. Mint a DIGI Sport híradójának elárulta: nem tett le a magyar válogatottságról. Az olasz csapattagságot már lemondta, és ha kell, a cél érdekében az ob I-be igazol.

HIRDETÉS



A nápolyi együttes végül a harmadik helyen végzett a csoportjában, és nem jutott tovább Budapesten. Giorgetti ezzel együtt nagyon örült, hogy a magyar fővárosban rendezték a tornát.
"Az edzőm is mondta, Magyarországon leszünk, mutasd meg, hogy tudsz játszani, reméljük, jól fogsz játszani! Én szeretem Magyarországot, szóval ez egy nagyon jó élmény volt. Nagyon fiatal a csapat, csak olaszok játszanak benne, és ez az első év, hogy a Bajnokok Ligájában indultunk. Csak gratulálni tudok a csapatnak és az edzőnek, ez egy szép munka volt" – mondta a Sport 24-nek.

Giorgetti szereti Magyarországot, de Nápolyt is a szívébe zárta, már a második szezonját kezdte meg a mostani klubjában. A cél, hogy a megerősödött olasz bajnokságban, idén is bejussanak a legjobb négy közé.
"Nápolyban nagyon jól érzem magam, imádom a várost, nagyon jó a csapat, szeretem az edzőt, jó a hangulat, nagy a vidámság, és ez nekem nagyon fontos. Ugyanaz a célunk, mint tavaly, hogy odaérjünk a harmadik helyre, csak most nagyon sokat erősödött a Brescia és a Verona. Nekem az a lényeg, hogy formába érjek, és azt a munkát végezzem el, amit az elnök és a csapat akar, és jól menjen a játék."



Az olasz színekben világbajnok és olimpiai ezüstérmes pólós édesanyja magyar, és januárban jelezte Märcz Tamás szövetségi kapitánynak, hogy szívesen játszana a magyar válogatottban. Az olasz nemzeti csapattól visszavonult, le is telt a 12 hónap kényszerszünet, ám a FINA elutasította a kérelmét, hogy sportállampolgárságot válthasson. Giorgetti azonban továbbra is magyar válogatott akar lenni.

"Most a Napolira koncentrálok, az olasz válogatottól pedig már visszavonultam, többet nem fogok benne szerepelni. Sokat pletykálnak, hogy miért, de én megmondtam Märcz Tominak, hogy bevállalom ezt a dolgot, mert a magyar válogatottban szeretnék játszani. Ha a FINA engedélyezi, nagyon fogok örülni, ha nem, akkor kénytelen leszek aztán Magyarországon játszani."

Ha a FINA engedélyezné a váltást, Giorgetti akár haza is igazolna, erre a pályafutása során egyszer volt példa, 2012-ben a Debrecenben játszott. Märcz Tamás mindenesetre ott volt a lelátón a hazai BL-selejtezőn, és biztosan szemügyre vette Giorgettit.

 



Mandula Petra egyedülálló anya lesz Egy arany és egy bronz a taekwondo Eb nyitónapján