misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Mandula Petra egyedülálló anya lesz

Egyedülálló anya lesz Mandula Petra. Legalábbis néhány hónapig, hiszen az egykori kitűnő teniszező férje Floridában edzősködik, és hamarosan visszatér Amerikába, Petra pedig itthon gondoskodik négy gyerekükről.

HIRDETÉS



A nyár elején negyedik gyermeke születése miatt tért haza Amerikából a korábbi top 30-as teniszező, Mandula Petra. Az egy-két hónapra tervezett látogatásból azonban alighanem egy év lesz, így férje, a Floridában edzőként dolgozó Hultai Gergely egyedül utazik vissza. Nem az alig két hónapos Áron miatt marad itthon a család nagyobbik fele, inkább azért, mert a nagyobbik gyerekeknek már megkezdődött az iskola.

Úgy döntöttünk, hogy egy darabig Magyarországon leszek, Gergő pedig folytatja a floridai Sarasotában megkezdett munkáját – mondta a Lokálnak Petra. – Mindketten teniszeztünk, a sporttal jártuk a világot, szóval nem jelent túl nagy kihívást az amerikai élet. Mellesleg sok magyar él Floridában, néha szinte otthon érezhetjük magunkat a tenger és a pálmafák ellenére is. Ráadásul párja, Gergely kint jutott lehetőséghez, így ott képzeli el a jövőjét. Annál is inkább, mert előbb-utóbb sikerül megszerezni a tartós amerikai munkavállalási engedélyt, a zöld kártyát.

Főleg egyetemi ösztöndíjas fiatalokkal foglalkozom, harminc-negyven fős csoportot viszek – mondta Gergely. – A kemény munkában hiszek, s tanítványaim eredményei jelzik, hogy jó úton járok, hiszen sokuknál ugrásszerű fejlődést tapasztaltam. Szóval nem lehetetlen, hogy később top 100-as játékos lesz valamelyikük. Ráadásul kint senki sem szól bele a munkámba, nyugodtan tudok dolgozni. Csak a család fog hiányozni, hiszen legközelebb karácsonykor jövök haza.



Ünnepeltek az érdi röplabdázók Alex Giorgetti - a pólós, aki bármit megtenne a magyar válogatottságért