misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Jégkorong: A fiatal utánpótlás buzdította a magyar válogatottat

Néhány nap múlva veszi kezdetét az „A” csoportos Jégkorong Világbajnokság. A kemény edzések és a szoros időbeosztás mellett a magyar válogatott néhány tagja időt szakított leendő utódjaira, akik csapataik nevében kedves üzenetekkel biztatták példaképeiket. Az Athletes sportbolt eseményén Benk András, Kovács Csaba (Süti), Rajna Miklós és Szirányi Bence szakmai jótanácsokkal is ellátta a gyerekeket.


Az utánpótlás csapatok ifjonc játékosai lelkesítették a jégkorong hazai legjobbjait az Under Armour és Athletes üzlet közös találkozóján. A csapatok között az UTE, a KMH, és a MAFC is képviseltette magát egy-egy fiatal játékossal. A rendhagyó délutánra Rajna Miklós és Szirányi Bence mellett Benk András és Kovács Csaba is ellátogatott, hogy átvegyék a gyerekek kézzel készített jókívánságait, valamint az autogramok mellett hasznos hoki-tippekkel is ellássák őket, felelevenítve saját pályájuk indulását.

- A kicsiknek azt tanácsolnám, hogy mindig teljes erőbevetéssel játsszanak. Én azt tanultam az edzőimtől, hogy mindig úgy eddz, ahogy játszani szeretnél – mondta Benk Andris, aki 6 évesen, Dunaújváros csapatában kezdte jégkorongos pályafutását. Profi sportolóként a megfelelő öltözet kiemelt szerepet játszik nála az edzések során: „A sok mozgástól gyakran fáj a sarkam, illetve minimális gerincferdülésem is van, ezért nagyon fontos számomra, hogy jó cipőt válasszak. Az Under Armour kialakítása éppen ehhez alkalmazkodik. Az aláöltözők is ideális anyagból készülnek, ezeket viselve kellően bemelegszem, mégsem érzem, hogy viselek bármit, ráadásul a sérülések esélyét is csökkentik” – tette hozzá.


„Kivételes lehetőség ez számunkra és egészséges drukk van bennünk, hiszen olyanok ellen játszhatunk majd, akiket mi magunk is csodálunk” – mondta a világbajnokságról Kovács Csaba (Süti), aki szabadidejében gyermekeivel gyakran hódol a jeges sportnak.

Az üzletben a rendhagyó eseményen debütált a világbajnokság tiszteletére állított jégkorong tematikájú kirakat is, Benk András szereplésével.

 



Hegymászás! Klein Dávid: Nagyon nehéz volt, de sikerült! Klein Dávid: Odafent egy nyers, letisztult világ fogad...