misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Papp Laci fia: Apám mosolyát örökölte a kis Heléna

Jean-Paul Belmondo rajongott érte, 53 évet egyetlen nő mellett élt le és csodaszép dédunokája, Heléna örökölte mosolyát – Papp Laci idén lenne 90 éves. Kitartása elképesztő volt, nem csoda, hogy csak a Parkinson-kór tudta legyőzni. A világhírű bokszolóról fia mesélt a Lokálnak.

Nagypapa, fiú, unoka együtt

Ki ne ismerné Papp Laci sokatmondó eredményeit, szédítő balhorgát? De vajon milyen volt édesapaként?
– Édesapámat sokan legendának tartják, számomra azonban egy igazi jámbor apa, akinek mindig mindenkihez volt egy kedves szava. Bárhova mentünk, az emberek szeretettel fogadták. Sok szép emléket őrzök róla – kezdte a Lokálnak ifjabb Papp László, a bokszoló egyetlen gyermeke. – A szüleim szerettek volna még gyereket, de édesanyámnak volt egy méhen kívüli terhessége, ezért nem akartak később kockáztatni. 53 évet éltek együtt, és bár apám sok időt töltött távol, mindig fontosak maradtak egymásnak. Nagyon erős volt a kapcsolatuk. Sajnos tavaly édesanyám is elhunyt – mesélte László, aki pár hete nagynénjét, Papp Laci húgát is elvesztette. A 87 éves Gizella néni tíz nappal életmentő műtétje után hunyt el. A családnak nem könnyű ez az időszak, egyedül a csodaszép dédunoka, Heléna aranyozza be napjaikat. A kicsi az első lány a családban.

– Heléna egy tünemény. A kisebbik fiam lánya nemrég lett egyéves.  Biztos vagyok benne, hogy a dédapja is imádná. Szerencsére az édesanyám tavaly még magához ölelhette, ez pedig mindennél többet ér – tette hozzá László, aki a Hajdúszoboszlói Papp László Bokszakadémiánál dolgozik. Egész életében szeretné ápolni édesapja emlékét.

– Két évvel édesapám halála előtt, 2001-ben készítettünk egy dokumentumfilmet róla. Még Jean-Paul Belmondo is adott interjút, annyira szerette őt. Óriási rajongója volt. Sajnos apám az utolsó éveiben már egyáltalán nem beszélt, csupán egy-két szót hallottunk tőle. Parkinson-kórja volt, de a kezelőorvosa Alzheimer-kórral kezelte. Sajnos csak a halála után ismerkedtem meg olyan szakemberrel, aki rengeteg hasznos tanácsot adott. Akkor tudtam meg, mennyi mindent lehetett volna még tenni. Nem azt mondom, hogy apám még mindig élne, de talán megkönnyíthettük volna számára az utolsó időszakot. Egy dolog azonban biztos: a nehézségek és a betegség ellenére mindig méltóságteljes volt, olyan, akire az egész nemzet büszke lehet – emlékezett László, aki örül annak, hogy édesapjáról nevezték el a Budapest Sportarénát. Csak azt sajnálja, hogy Papp László neve a mai napig nincs kint az épületen…



MMA: Oroszország és Kína a tét Cegléden Hegymászás: Később indul új támadásra Klein Dávid