misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Röplabda: Nyíregyházán tudott nyerni az Újpest (helyszíni beszámoló)

Nagy reményekkel indulak Nyíregyházára az újpesti röpis lényok. A találkozón volt szép, volt kevésbé szép és volt egy sajnálatos esemény is. De ne rohanjunk ennyire előre.

Az első szettben a lilák szerezték meg a vezetést, amit ugyan a játszma végéig megtartottak, de ez az első technikai szünetig nem volt egyértelmű, hiszen egészen 6:8-ig egy-egy ponttal sikerült csak vezetniük, ám a véga 20:25 lett.

A második szett eleje tökéletesen megegyezett az elsővel, így 6:8-ig ismét csak fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor azonban a hazaiak játéka összeszedettebbé vált, és 8:8, majd 9:9 után először a találkozón átvették a vezetést. Megnyerni viszont nem tudták a szettet, mert a fővárosiak a második technikai szünetben már 14:16-ra vezettek, a végén pedig 19:25 állt az eredményjelzőn.

A harmadik harmadban magához tért a Nyíregyháza, az Újpest csak 7:0 után tudta megszerezni az első pontot. És bár a lilák összekapták magukat, a hazaiak 25:21-re megnyerték a harmadik szettet.

Talán a negyedik játékrészre lehet azt mondani, hogy ez volt az igazi arca a párharcnak, hiszen itt már minden pontnak tétje volt. A nagy kérdés az volt, hogy egy-egy ponttal gazdagodnak a csapatok, vagy az Újpestnek sikerül-e megszereznie mind a hármat?  Ennek megfelelően fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen 19:20-ig. Ekkor egy nyitásfogadás után a hazai kilences játékosnak, Valdeznek letapadt a lába, és az első diagnózis szerint térdsérülést szenvedett. Ez egy kicsit összezavarta a hazai fejeket, amit kihasználtak a lilák, és a szettet 22:25, a meccset 1:3-ra megnyerték.

A mérkőzés előtt tisztába voltunk azzal, hogy a Nyíregyháza a két új igazolásának köszönhetően megerősödött, így nem voltam száz százalékig biztos abban, hogy mind a három pontot el tudjuk innen vinni, vagy csak kettő lesz belőle. Tartottam tőle, hogy erősen fogják kezdeni a mérkőzést az új irányítólány miatt, akiről a harmadik szettben be is bizonyosodott, hogy egy nagyon jó játékos, hiszen hét ászt csinált a játékrész elején. Ezt leszámítva nagyon örülök, hogy három pont lett belőle. Ez egy fontos győzelem volt a számunkra. De aminek a legjobban örülök, hogy egy hatalmas csapatmunkával, erősen koncentrálva, betartatva az összes szabályt nyertük meg a meccset. És ebben a pillanatban ez a legfontosabb. Innen is jobbulást kívánok a sérült játékosnak, és persze a lehető leghamarabb térjen vissza a csapatba. Ami még nagyon fontos volt a mai mérkőzésen, és ez példaértékű megnyilvánulás volt, az az, hogy amikor Valdez megsérült, az Újpest szimpatizánsok jobban tapsoltak és bíztatták a sérült játékost, mint a hazai szurkolók. Ezt minden kilátogatónak, klubhovatartozástól függetlenül át kellene venni a mérkőzésen. Emiatt is hatalmas nagy gratuláció jár a srácoknak!” - mondtaMilodanovics Andrea vezetőedző.



Jégkorong: Dobj egy macit a jégre! Ökölvívás: Dupla magyar siker a Bocskai István Emléktornán