misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Jégkorong: Dobj egy macit a jégre!

A jégkorongmeccseken idehaza is egyre népszerűbb az Észak-Amerikából származó kezdeményezés, a Dobj egy macit! akció. Ilyenkor előre kiválasztott mérkőzéseken jótékonysági célból plüssmacikat gyűjtenek a szervezők a rászorulók részére. A jégkorong szövetségben elárulták, a jövő heti, budapesti  olimpiai selejtezőtornán is lesz ilyen kezdeményezés.

sport_maci

2009 óta több mint 30 ezer plüssállat gyűlt össze a magyar jégkorong-válogatott hazai meccsein

Általában a találkozó első hazai gólját követően dobják a jégre a szurkolók a magukkal hozott plüssállatokat. Javarészt macikat, de a 2011-es budapesti világbajnokságon repült például ember nagyságú zsiráf, a 2012-es olimpiai selejtezőn pedig egy termetes víziló pottyant a jégre. A legutóbbi alkalmat követően a plüssállatokat több mint tizenkét gyermekkórház, gyermekotthon és óvoda kapta határon innen és túl. A Magyar Jégkorong Szövetségben lapunknak elmondták, hogy ezúttal – a hosszú játékmegszakítást elkerülendő – az adományként szánt plüssállatokat a február 11-ei Magyarország–Litvánia mérkőzés végső dudaszóját követően dobhatják be a jégre a drukkerek.



Jégkorong: Győzni akarunk az Olimpiai Selejtező Tornán! Röplabda: Nyíregyházán tudott nyerni az Újpest (helyszíni beszámoló)