misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Jégkorong: Győzni akarunk az Olimpiai Selejtező Tornán!

A magyar jégkorong-válogatott gőzerővel készül az A csoportos világbajnokságra, ám a Rich Chernomaz vezette szakmai stáb a február 11. és 14. között a Papp László arénában megrendezendő olimpiai selejtezőtornán is csak a továbbjutást tartja elfogadható eredménynek.

Krakkó, 2015. április 26. A magyar jégkorong-válogatott tagjai ünnepenek, miután 2-1-re legyőzték a házigazda lengyel csapatot a krakkói jégkorong divízió I/A világbajnokság zárómérkőzésén 2015. április 25-én. A magyar válogatott feljutott a világ 16 legjobbja közé. (MTI/PAP/Stanislaw Rozpedzik)

A jégkorong-válogatott kiharcolta az A csoportos tagságot, most az olimpiai selejtezőtornán is nyerni szeretne (MTI/PAP/Stanislaw Rozpedzik)

A tornát Litvánia ellen kezdjük, majd Észtország következik, zárásként pedig az a lengyel csapat lesz az ellenfél, amely ellen válogatottunk kiharcolta az A csoportos világbajnokságra való kijutást. A csoportból csak a győztes jut tovább. Kérdés, a tornán pályára lépő csapatunk már előrevetíti-e azt, hogy mely játékosokkal vágunk majd neki a vb-nek.

– A két esemény független egymástól – mondta a Lokálnak Rich Chernomaz távollétében Nagy Attila, a válogatott menedzsere. – A szövetségi kapitány az elérhető legjobb játékosállományra épít. Jelenleg a selejtezőtorna áll a fókuszban, minden erővel az előttünk álló három mérkőzésre összpontosít a stáb és a csapat. A májusi csapat pedig a szezon végén áll össze, nincs eldöntött keret a vb-re. Ettől függetlenül vagy tán épp ezért csakis a továbbjutás elfogadható.

Ez már csak azért is fontos, mert az olimpia és a világbajnokság között nincs összefüggés, nem lehet egyikről a másikra kvalifikálni.

A torna utolsó mérkőzését a lengyel csapat ellen játssza a válogatott. Ellenük legutóbb pont Lengyelországban sikerült nyerni, ezzel jutva fel az A csoportba. Ennek megfelelően Nagy Attila pikáns meccsre számít. – A lengyel gárda már Krakkóban bebizonyította, hogy rendkívül erős és agilis. Biztosan meg akarják mutatni az erejüket, és arra számítunk, hogy az utolsó napon vetnek be mindent. Szerencsére Krakkóban is hatalmas támogatást nyújtó, fantasztikus szurkolótábor segítségével sikerült a tornagyőzelem.

A szurkolással minden bizonnyal nem lesz gond, hiszen az összes bérlet elfogyott, a lengyelek elleni meccsre pedig minden napijegy is gazdára talált, így telt ház várja majd a csapatokat a minden valószínűség szerint a továbbjutásról döntő vasárnapi meccsen.

A csapat a torna után sem pihen majd, hiszen kezdetét veszi a vb-felkészülés, melynek nagy része Budapesten zajlik. Április elején Ausztria és Szlovénia ellen játszik a válogatott, de további, az A csoportba tartozó csapatok elleni felkészülési mérkőzéseket is


AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA PROGRAMJA
2016. február 11., csütörtök
16.00: Lengyelország–Észtország
19.30: MAGYARORSZÁG–Litvánia
2016. február 12., péntek
14.30: Lengyelország–Litvánia
18.00: MAGYARORSZÁG–Észtország
2016. február 13., szombat
Szünnap
2016. február 14., vasárnap
14.30: Észtország–Litvánia
18.00: MAGYARORSZÁG–Lengyelország

 

 



Kézilabda: Dujshebaev csalódottságot és keserűséget érez Jégkorong: Dobj egy macit a jégre!