misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Pontszerzők a takewondo Eb-n

Szombaton a magyarok számára véget ért az U21-es Európa-bajnokság. Füredi Rebeka ötödikként végzett. Pénteken Nagy Nikolett is a negyeddöntőig verekedte magát, a magyar küldöttség két pontszerző helyezéssel zárta a kontinenstornát.

Füredi Rebeka ötödik lett

Jól indult a szombati versenynap a bukaresti U21-es Európa-bajnokságon. Füredi Rebeka (67 kg) a román Pavel elleni találkozóját idő előtt befejezte. A nyolcaddöntős összecsapás 14-2-es állásnál ért véget a kialakult tizenkét pontos különbség miatt. A negyeddöntőben az olasz Rizzelli azonban jobbnak bizonyult, pedig 23 másodperccel a vége előtt még a magyar lány vezetett, a hajrában azonban a talján fordított, és megőrizte előnyét. Ezzel a friss junior Európa-bajnok Füredi ötödik lett az Eb-n.

Braun Tímea (62 kg) a cseh Simankova ellen kezdett a legjobb tizenhat között. A magyar lány 9-1-es vereséget szenvedett.
Sobotka Ádámnak is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. A fehérorosz Afanasyeu elleni összecsapása a harmadik menetben idő előtt véget ért, a rivális 13-1-es vezetésénél.

Nagy Nikolett pénteki ötödik helyezése után Füredi Rebeka is ötödik lett. Vasárnap, a zárónapon már nincs magyar érdekeltségű kategória.



Szatmári Petra ütött nagyott az ökölvívó ob-n Jiujutsu-vb-n hangoltak a magyar kempósok a budapesti Eb-re