misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Las-vegasi bronzérem - Szabó Krisztián 3. lett az amerikai kamionos versenysorozatban

Bronzérmet szerzett Las Vegasban az elmúlt hétvégén Szabó Krisztián az Amerikai Kamion Bajnokságban. Így a 23 éves versenyző két bronzéremmel zárta az évet, hiszen az FIA Rallikrossz Európa-bajnokság összetettjében is a dobogó 3. fokára állhatott.

 

„Örülök, mert nagyon jól sikerült az egész hétvégém, és elértem, amit kitűztem magamnak, ebben a szakágban is dobogóra állhattam” – értékelte a hat futamból álló hétvégét Szabó Krisztián, aki mindegyik versenyen az első két hely valamelyikén végzett.

„Nagyon jó idő volt végig, körülbelül 28 fok, az autó is kifogástalanul működött. Bár az időmérőn csak második lettem, nem sokkal kaptam ki, és a szombati mindkét versenyt is második helyen fejeztem be. Vasárnap az első futamot sikerült megnyernem egy jó rajt után, a többin pedig szintén második lettem.”

A 23 éves Szabó Krisztián ebben az évben két nagy kihívást teljesített, ráadásul két egészen eltérő műfajban. Az FIA Ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriáját újoncként harmadik helyen zárta két hete egy Skoda Fabiával, a legutóbbi hétvégén pedig az Egyesült Államokban futó kamionos sorozat, a ChampTruck World Series fináléjában vett részt Volvo VNL 670 versenygépével a Las Vegasi Vegas Motor Speedway-en.

„Azért örülök különösen a kamionos harmadik helynek, mert a rallikrosszos kötelezettségeim miatt itt nem tudtam minden versenyhétvégén rajthoz állni. Élveztem az egész évet, jó kaland volt,  nagy kihívás, mert minden teljesen új volt számomra. Mindenképpen hasznomra vált, hogy ebben a műfajban és hátsókerekes autóval is tapasztalatokat gyűjtöttem idén” – fejezte be Szabó Krisztián, aki korábban háromszor nyert Európa-bajnoki címet autókrosszban.

A bajnokság végeredménye: 1. Mike Morgan 3775 pont; 2. Allen Boles 3560 pont; 3. Szabó Krisztián 3390 pont; 4. Ricky Rude 3300 pont.

 



Izgalom, küzdelem, fordulatok – amiért a hokit szeretni kell! Hidvégi Vid: Boldog vagyok, de hiányzott Berki, hiszen ha körbenéztem, csak az ellenfeleket láttam