misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Balzsay Károly: Új életet kaptam, és minden percét kihasználom!

Családja remegve aggódott érte, tanítványai pedig együttérzésből leborotválták a hajukat – a nagyközépsúlyú világbajnok bokszoló közel egy év alatt győzte le a rákot. A betegség azonban nem múlt el nyomtalanul és gyökeresen megváltoztatta Balzsay Károly életét.

A haja újra kinőtt, a szeme mosolyog. – Most nagyon jól érzem magam, többnyire eszembe sem jut a betegségem, de vannak pillanatok, amikor feleszmélek, hogy miért fáj ez, miért szúr az. Néha begyulladnak az ízületeim, fáj a májam vagy a lépem. De nagyon jók az eredményeim, szóval nincs okom panaszra. Háromhavonta járok orvoshoz, vért vesznek tőlem, és szerencsére eltűntek a rosszindulatú sejtek. Gyógyszereket nem kell szednem, csak sok vitamint. A feleségem gyakran készít zöldséglevet, a céklában nagyon hisz – mesélte a Lokálnak.

Balzsay Károly tavaly februárban tudta meg, hogy rosszindulatú daganat támadta meg a szervezetét. A szörnyű hír persze azonnal letaglózta, ám az orvosok megnyugtatták: ez a típusú rák gyorsan és jól kezelhető. Innentől kezdve csak az lebegett a szeme előtt, hogy minél hamarabb meggyógyuljon. Igazi sportolóként állt ehhez a küzdelemhez is, és mivel már túl van a nehezén, mindent elkövet, hogy erőt adjon másoknak. Legutóbb a LimfómaVilágnap alkalmából tartott előadást. Karcsi a kemoterápia ideje alatt sem hagyta ott tanítványait, csak annyit változtatott, hogy a kezelésektől kihullott haja miatt sapkában tartotta az edzéseket. A srácok azonban biztosítani akarták őt a szeretetükről és támogatásukról, ezért leborotválták a hajukat.

– Megtiltottam nekik, aztán mégis megcsinálták. Ezután bevágtam a sarokba a sapkát és azt mondtam, hogy jó, akkor csináljuk így. Nagyon megható volt – mondta az egykori bokszoló, aki most is szomorúan emlékszik vissza arra, hogy a kislányai mennyire nehezen bírták ezt a gyötrelmes időszakot.

– Nem könnyű beszélni erről. Jázmin, a kicsi négyéves volt akkor, érthetően nehezen bírta, hogy nem vagyok egészséges. Egyszer csak nem rajzolt többé. Ő így reagált, de szerencsére most már jobb a helyzet. A nagyobbik lányomat, Hannát a kopaszságom szomorította el. Ahhoz köti az egész betegséget és mindig azt kérdezgeti, hogy ugye nem leszek többé kopasz… Nem szeretik, ha több napra elmegyek edzőtáborba, de próbálok nagyon sok időt velük tölteni – tette hozzá Balzsay, akit arról is kérdeztünk, hogy megváltoztatta-e a betegség.

 Persze! Nőt csináltak belőlem! – mondja nevetve. – De félretéve a viccet. Sokkal hamarabb elérzékenyülök, ami korábban nem volt rám jellemző. De azt is észrevettem, hogy sokkal lassabb, nyugodtabb vagyok már. Nem akarok mindig mindenhol ott lenni. Ha elkésem, akkor elkésem. Nem izgat! Azt hiszem, sokkal visszafogottabb lettem. Kaptam egy új életet és igyekszem minden percét kihasználni!



Szenzációs képek az amerikaifutball válogatott első meccséről! Csodálatos, fantasztikus, leírhatatlan...!!!