misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Könnyed magyar siker Izrael ellen

Szombaton este Érden fogadta az Európa-ligában a magyar női röplabda-válogatott Izraelt. A mieink számára létfontosságú volt a győzelem az elődöntőbe kerülés szempontjából, s ennek megfelelően magabiztos, 3:0-s győzelmet arattak a magyar hölgyek. Folytatás vasárnap este, ugyancsak Izrael ellen.



A tétnek megfelelően villámrajtot vett a magyar csapat, 5:1-nél ki is kérte első idejét Arie Selinger, aminek köszönhetően zárkóztak is kicsit a vendégek, de a technikai szünetben így is három volt az előnyünk. Ezt követően Tálas Zsuzsi nyitásai következtek, s meg sem álltunk 13:5-ig.

Újabb időkérés után elkezdtek felzárkózni az izraeliek, s 15:11-nél Jan De Brandt is időt kért. Dobi Edina remek centerpontjával ezután sikerült is „elrendelni” a második technikai szünetet, majd  ütőink alaposan megszórták az ellenfelet. Bár a tablet technikia problémája megint okozott némi zavart, végül így is simán, 25:16-ra nyerte a csapat a szettet.

A második játszmát úgy kezdték a mieink, ahogyan az elsőt: már az első szünet előtt időt kértek a vendégek, de így is 8:3-nál vonultak pihenőre a csapatok, majd 13:5-nél jött az újabb időkérés.

A második szünetben már tíz pont volt a két csapat között. Liliom Ritáék ezután sem ismertek kegyelmet, Dobi Edina és Vacsi Evelin is beszállt a pontgyártásba, Horváth Dórával pedig még a hármas blokk sem bírt, így aztán ezt a játszmát is simán hozták a mieink (25:11).

A harmadik szettre a kezdőcsapatban maradt Szakmáry Gréta, aki köszönte a lehetőséget, s ő is megkezdte a pontgyártást. Mind emellett e játszma szorosabban indult, mint az eddigiek: a vendégek vezettek is egy-egy ponttal, de a technikai szünetben mi mentünk kettővel.


Persze az lett volna a csoda, hogy ha a mieink végig bírták volna az általuk diktált tempót. Így ezt a szettet rutinból, remek blokkmunkával és Szakmáry bombáinak segítségével hozták (25:15).

- Nagyon jól játszottunk az egész mérkőzésen, főleg a blokkunk és a nyitásaink
voltak kiemelkedőek - mondta szűkszavúan Jan De Brandt szövetségi kapitány.

A mérkőzés legjobbja Horváth Dóra lett. A győzelemmel a csoport harmadik helyére jött fel a magyar válogatott. Folytatás vasárnap 18:30-tól, ugyancsak Izrael ellen.


MAGYARORSZÁG–IZRAEL 3:0 (16, 11, 15)
Érd, 600 néző. Vezette: Rossella Piana (olasz), Gilles Gaupp (francia).

Magyarország: Sándor 8, Tálas 2, Vacsi 5, Dobi 8, Liliom 10, Horváth D. 14. Cserék: Lévai (liberó), Pallag 2, Kötél Zs., Szakmáry 6, Szabó A. 1.
Szövetségi kapitány: Jan De Brandt

Izrael: Gluck 2, Starikov 5, S. Peham , Devash 5, Zur 9, Kolnogorov 4. Cserék: Zinober (liberó), Shebotarov, Saada 1, Stein, D. Peham 1, Vitalia 1.
Szövetségi kapitány: Arie Selinger



Három magyar versenyzőért szoríthatunk a taekwondo kadet vb-n Petrovics Gabriella Európa trónján